Slovenija > Črna kronika
3534 ogledov

Morilec lastne matere zabodel še partnerko in njenega bivšega

Marjan Elemir Rozman D. M.
Marjanu Elemirju Rozmanu, ki bil že obsojen zaradi umora, zdaj ne sodijo samo zaradi enega poskusa uboja, ampak kar dveh, ter še nasilništva.

Triinšestdesetletni Marjan Elemir Rozman je že prej prelival kri. Decembra 1998 se je v Gibini v Prlekiji sprl z mamo, jo z baterijsko svetilko tolkel po glavi in nazadnje še ustrelil z lovsko puško. Na dvorišču je nato z bagrom izkopal jamo in vanj vrgel truplo. Sorodnikom, ki so jo pogrešili, je pojasnil, da je odpotovala v tujino. Obsodili so ga na 14 let zapora.

Po predčasnem prihodu na prostost je ukradel beemveja in vlomil v hišo, iz katere je odnesel denar, tehnične predmete in oblačila ter se spet znašel za rešetkami. Za temi je tudi zdaj, ker naj bi se spravil nad svojo partnerico Andrejo L. in njenega bivšega, Sandija Š., s katerim ima otroka. Na ljubljansko okrožno sodišče ga vozijo s pripora na Povšetovi.

Splezal skozi spalnično okno

Najprej naj bi skušal pokončati Sandija, za katerega naj bi mu Andreja pripovedovala, da je bil nasilen do nje, celo z železno palico naj bi jo pretepal, bil je menda tudi grob do njune hčerke, zato se je odselila.

Prvega septembra predlani je Sandi prišel do stanovanja v ljubljanskem Zalogu, v katerem sta živela Rozman in Andreja. Butal naj bi po vratih, kričal in skušal nasilno vstopiti. "Od stresa in občutka ogroženosti me je bilo zelo strah. Počutil sem se kot preganjana žival," je Rozman po poročanju Dnevnika izjavil na lanski obravnavi.

No, Sandiju se je le uspelo prebiti v stanovanje, splezal je skozi spalnično okno. Kot je zatrjeval obtoženi, naj bi se drl na Andrejo, kje da ima "jebača", jo udaril z bokserjem in se nato lotil še njega ter ga poškodoval. Takrat naj bi, tako obtožnica, Rozman zagrabil nož in Sandija poškodoval po trebuhu, ko mu ga je Andreja iztrgala iz rok, pa vzel drugega in ga porezal še po vratu. Sandi je pričal drugače: da sta s hčerko prišla zato, ker ji je mama obljubila denar za novo obleko ob začetku šolskega leta, takrat pa sta iz stanovanja slišala prepir. Zaskrbelo ga je, zato se je pritihotapil skozi okno. Spoprijela sta se z Rozmanom in v obrambi ga je s ponvijo po glavi, zatem pa dobil nož v trebuh.

Morda ga je res z bokserjem

Rozman vse očitke zavrača. Je pa njegov opis, kako je sam dobil poškodbe, včeraj morda potrdilo mnenje izvedenca medicinske stroke dr. Marka Juga, ki ga je prebrala sodnica Maja Povhe. Iz njega je razvidno, da je Rozman, ki so ga v bolnišnici pregledali tri dni kasneje, 4. septembra, prejel udarce v glavo vrat in trebuh, poškodovano je imel tudi podlakt: "Šlo je za več udarcev s pestjo, lahko tudi s topim predmetom, morda bokserjem, vendar niso bili zadani z veliko močjo." To po mnenju obtoženčeve zagovornice Monike Poje dokazuje, da je bil napaden.

Rozman naj bi nož naslednjič vihtel 12. januarja lani, takrat naj bi ga Andreja, sicer odvisnica od drog, razjezila, ker ni pristala na seks z njim. Kot narekuje obtožnica, jo je zabodel v vrat, v obrambi se je porezala še po rokah, ter zagrozil, da ji bo odrezal glavo in jo odnesel na stopnišče. Potem ko sta popila nekaj žganja, ona zato, da bi se pomirila, in je on odšel v drugo sobo, je v copatih zbežala k sosedi.

Komentarjev 1
  • Luksi 08:27 18.april 2023.

    Super, sodniki ga bodo verjetno ponovno izpustili na prostost, saj ne predstavlja nobene nevarnosti...