Slovenija > Črna kronika
20664 ogledov

Ustrelil mamo in jo zakopal z bagrom, potem hotel ubijati še dvakrat

Rozman Elemir-13.3.223 D. M.
Marjan Elemir Rozman je prestajal že kazen zaradi najhujšega zločina – leta 1998 je na Gibini pri Razkrižju najprej z baterijsko svetilko potolkel in nato z lovsko puško ustrelil lastno mater ter jo z bagrom zakopal na domačem dvorišču. Obsodili so ga na 14 let zapora. Po odsluženi kazni pa ni dolgo zdržal na prostosti. Najprej je ukradel avto in vlomil v stanovanje, zatem pa z nožem napadel bivšega svoje partnerke in dobre štiri mesece kasneje še njo. Zdaj mu sodijo zaradi dveh poskusov uboja in nasilništva.

Spomladi 2021 se je Marjan Elemir Rozman zapletel z Andrejo L. Prvega septembra istega leta je k njima v njuno ljubljansko stanovanje menda skozi okno prišel njen nekdanji partner Sandi Š., s katerim ima tudi hčer. Možakarja sta se sprla in krajšo je potegnil Sandi: Rozman ga je zabodel v trebuh in porezal po vratu, nazadnje mu je komaj pobegnil. Policisti so dejanje takrat opredelili kot povzročitev poškodb, napadalca pa niso priprli. Še naprej je bil nasilen do Andreje L. "Z njo je grdo ravnal, jo pretepal, ponižujoče kaznoval, jo tepel s pestmi v obraz, ležečo na tleh pa brcal v rebra. Klofutal jo je, jo zmerjal, ji grozil, da če ne bo z njim, ne bo z nikomer," med drugim piše v obtožnici, ki Rozmanu med drugim očita, da je 12. januarja lani s kuhinjskim nožem zabodel Andrejo v vrat.

Sodišče Ljubljana | Avtor: D. M. D. M.
Po krvavem obračunu sta nazdravila 

Začelo naj bi se za kuhinjsko mizo, Andreja in Rozman sta spila kavo in po dva kozarčka žganja. On naj bi jo potem nagovarjal k spolnemu odnosu, a ga je zavrnila. Iz besa je  pograbil kuhinjski nož in jo porezal po vratu, med obrambo pa si je poškodovala roko. Na njegovo zahtevo je potem pobrisala kri in spet sta nazdravila z žganjem, menda, da se pomirita. Ker ji je že med napadom grozil, je nazadnje, ko je šel v drugo sobo, čez balkon pobegnila k sosedi.

Danes je na okrožnem sodišču v Ljubljani pričala Ana L., pri kateri sta se Rozman in Andreja menda tudi spoznala. O dogodkih ni vedela veliko: "Vem, da sta bila v zvezi, nekajkrat sta bila skupaj pri meni na obisku, a se mi ni zdelo, da sta sprta. Kaj naj bi se zgodilo septembra predlani in januarja lani, vem samo iz Andrejinega pripovedovanja. Tako je povedala, da niti sama ne ve, zakaj jo je napadel, da pa je zadnje čase živela v strahu. Zakaj, mi ni pojasnila, jaz pa tudi nisem drezala vanjo."

Andreja je pričo, s katero se poznata približno 17 let, obiskovala tudi sama. Dvakrat je imela tudi modrice, enkrat črno oko. "Takrat je prišla okrog enih zjutraj, samo v hlačah, zgoraj je bila gola in sem ji posodila jopo. Pri meni je prespala, zjutraj pa ji je Rozman prinesel obleko."

Ana L. tudi ve za prijateljičine težave z drogami: "Jemala jih je, še preden je spoznala Rozmana. Prosila me je tudi za denar, a ga jaz nimam, dala sem ji največ deset evrov. Mi je pa Rozman dejal, da ji je hotel pomagati pri zdravljenju odvisnosti." Spomnila se je še, da je tudi obtoženec enkrat prišel k njej, s krvavečim ušesom, a ni znala določiti datuma – morda po spopadu s Sandijem Š.

O tem obračunu so danes prebrali poročilo nacionalnega forenzičnega laboratorija: na nožu so našli DNK sledi najmanj treh oseb, torej Rozmana, Andreje L. in Sandija Š.

Pohar Vinko-sojenje-1.3.2023 Slovenija Slovenija V domu upokojencev mu je prerezal vrat
Komentarjev 5
  • Željko 05:44 14.marec 2023.

    Slovenski zapori vsa pohvala vam res vam uspe integrirati take osebe BRAVO SAMO TAKO NAPREJ

  • jakec1575 20:30 13.marec 2023.

    tak bi ze prvic moral dobit dosmrtni zapor.

  • Kmodri 16:00 13.marec 2023.

    Poslati na Dob in ključ vreči proč!