Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Morilec ubil sodnico in sodnega slugo

Po današnjem incidentu so območje okoli sodišča zaprli. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Obtoženec je začel streljati med razpravo in nato pobegnil s kraja dogodka.

Pobeglega obtoženca zdaj išče policija. Flamska televizija VRT je poročala, da naj bi moški divje streljal naokoli, nato pa pobegnil.

Podrobnejše okoliščine dogodka za zdaj niso znane. Mediji so sicer poročali, da naj bi storilec prihajal iz Albanije in da naj bi bil duševno moten, česar pa doslej pristojni niso potrdili.

Na omenjenem sodišču sicer večinoma potekajo postopki, povezani z manjšimi prestopki. Umorjena sodnica se je med drugim ukvarjala z zakonskimi in najemniškimi spori, pa tudi s posvojitvami in napotitvami posameznikov na psihiatrično zdravljenje. Sodnica naj bi bila tik pred upokojitvijo.

"To, da je bila na sodišču ubita sodnica, se je pri nas zgodilo prvič. Varnostni ukrepi so odpovedali," je dejal minister Stefaan De Clerck. "Grozoviti" incident v bruseljski sodni palači je tako po njegovem mnenju pokazal, da morajo v Belgiji okrepiti varnostne ukrepe na sodiščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.