Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Moški do smrti zabodel žensko in pobegnil

Umor v Zgornji Kungoti
1/8
Žurnal24 main
V naselju Plač pri Kungoti se je okoli 21. ure zgodila tragedija. Moški je v prsi do smrti zabodel žensko.

"Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bila v stanovanju večstanovanjske hiše z nožem zabodena 37-letna ženska. Medtem ko so ji reševalci nudili pomoč, so policisti izvedli prve nujne ukrepe za varovanje kraja dejanja in izsleditev osumljenca, ki se je s kraja odpeljal z mopedom. Prijeli so ga nedaleč stran v bližnjem gospodarskem poslopju, ko je poskušal storiti samomor z obešanjem. Osumljeni je bil po prijetju odpeljan na varovan oddelek psihiatrije v UKC Maribor. Zabodena ženska pa je okoli 21.55 na kraju umrla," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Motiv še ni znan, kot kaže, pa naj bi šlo za nesoglasje med partnerjema, ki sta bila skupaj 15 let. Domačini so nam povedali, da je družina delovala kot „kritična“, partnerja sta se pogosto kregala. Morilec naj bi bil huje bolan, bolehal naj bi za rakom na grlu. Policiste so poklicali gosti gostilne, ki so pred umorom slišali kričanje in prepiranje. Ranjeni ženski pa sta na pomoč pritekla soseda, ki sta jo do prihoda reševalcev in policistov poskušala oživljati.

Za otroka bodo poskrbeli sorodniki

Ker sta v družini živela tudi otroka, bodo zanju poskrbeli sorodniki, obveščen pa je bil tudi center za socialno delo. Do včerajšnjega dne policija o nasilju v družini še ni bila obveščena.

Dejanje policija obravnava kot umor, zanj pa je predpisana najmanj 15-letna kazen zapora. Gre za tretji primer umora na mariborskem območju letos, so še sporočili s PU Maribor. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.