Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Moški, ki je zadavil svojo ženo, si je sodil sam

Moški, ki je pred dnevi zadavil svojo ženo, ker ni hotela več živeti z njim, je storil samomor.

32-letnik, ki je ta mesec zadavil svojo 31-letno ženo, ker ni hotela več živeti z njim, je v celjskem priporu storil samomor. Začasna predsednica celjskega okrožnega sodišča Jožica Arh Petkovič je danes za STA povedala, da so bili o njegovi smrti obveščeni že včeraj.

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij zaradi interesa preiskave niso mogli povedati, kako je lahko pripornik izvedel samomor. Okrožno sodišče Celje je namreč, kot je v takih primerih predpisano, imenovalo komisijo, ki bo ugotovila vzrok smrti pripornika. Lani in predlani pa v slovenskih zaporih ni bilo nobenega primera samomora. 

Umor je načrtoval dlje časa

Ob nedavni predstavitvi podrobnosti umora je vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec povedal, da je mož umor svoje žene načrtoval že dlje časa.

Kot smo že poročali, policisti so 32-letnega osumljenca, doma z območja Ponikve pri Šentjurju, ustavili v Celju, ker ni uporabljal varnostnega pasu. Pri vizualnem pregledu vozila pa sta policista na tleh med sprednjimi in zadnjimi sedeži opazila negibno žensko. Skušala sta jo oživljati, vendar je bilo za to že prepozno, mož jo je zadavil, kar je tudi hladnokrvno priznal policistoma.

Moškega je policija že večkrat pred tem obravnavala zaradi nasilništva v družini in mu večkrat tudi izrekla prepoved približevanja.

Par je imel tri otroke, dečke, ki so stari 2, 4 in 6 let. Trenutno so v oskrbi starih staršev po mamimi strani, na območju Celja je zanje Humanitarno društvo Enostavno pomagam zbiralo pomoč in v ta namen odprlo tudi transkacijski račun.

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:19 27.februar 2015.

    sam stran od agresivnih ljudi...niso vredni zgubljanja časa.

  • mph 21:59 26.februar 2015.

    Žal mame otrokom to ne bo vrnilo, je pa dobro tako, ker bi prej ali slej prišel iz zapora in bi potem to morda predstavljalo grožnjo še po življenju morda samim otrokom, staršem žene, ... sistem pa je itak nesposoben ...prikaži več povsem zaščitit žrtve. Kar zadeva mene, ko nekdo nekomu grozi s smrtjo, ga strpat na hladno za toliko časa, dokler ta ne dokaže, da dejansko ni nevarne. Če ne more, ostane noter dosmrtno. Otroci bi v tem primeru imeli mamo še naprej.

  • marabunta 19:18 26.februar 2015.

    ni mi jasno, kako si s takim nasilnežem dovoliš imeti tri otroke, ker točno veš, da jim s strani očeta ne bo lahko.....a te ženske sploh kaj razmišljajo, kakšno prihodnost lahko nudijo svojim otrokom ob takem osebku