Slovenija > Črna kronika
73 ogledov

Moški razgrajal v trgovinah

Varnostnik Sintal
Danes je moški razgrajal v dveh prodajalnah Mercatorja v Žalcu. Intervent Sintala je storilca v prvi trgovini zadržal in predal policiji, a je ta čez dve uri z razgrajanjem nadaljeval v drugi prodajalni. Ob posredovanju varnostnika je prenehal in odšel.

Danes malo po 9. uri zjutraj je poslovodja trgovine Mercator v Žalcu obvestila podjetje za varovanje Sintal, da v prodajalni neznani moški vpije, vsiljivo prosjači stranke, žali zaposlene in vanje celo meče prodajne artikle.

Stranke so zaradi njegovega ravnanja odhajale, zaposleni pa so razgrajača zaman opozarjali, naj s početjem preneha. Nekaj minut po klicu poslovodje je na kraj dogodka prispel Sintalov intervent, razgrajajoči moški pa je ob tem nameraval zapustiti trgovino. Ker je kljub ustni odredbi, naj se ustavi, nadaljeval ubežno pot in se upiral, je moral ta uporabiti strokovni prijem, da ga je zadržal.

Med pregledom se je izkazalo, da je imel storilec v žepih artikle iz trgovine, ki jih ni plačal, zato ga je predal policiji, ki ga je prevzela v nadaljnji postopek, so sporočili s Sintala.

Vrnil se je po dveh urah

Kljub ukrepom policije je storilec kmalu zatem nadaljeval z ravnanjem. Na Sintalovo intervencijsko službo se je tokrat obrnila poslovodja druge Mercatorjeve poslovalnice v Žalcu. Ko je varnostnik prišel na kraj, ga je razgretež opazil, nemudoma prenehal ter odšel. Tokrat s spornimi dejanji ni prišel tako daleč kot prvič, zato je intervent ocenil, da ukrepi niso potrebni, so še sporočili s Sintala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.