Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Motoristi padali drug za drugim

Nesreča motorista Daša Purgaj
V nekaj minutah sta se na slovenskih cestah zgodili dve hujši nesreči, v katerih sta bila udeležena motorista. Več oseb se je bilo pri tem poškodovalo.

Ob 14.48 je prišlo do trka motornega kolesa in avtomobila na cesti Celje - Laško. Pri tem sta se dve osebi poškodovali, na kraju so jih oskrbeli celjski reševalci, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Druga nesreča se je zgodila le nekaj minut kasneje in sicer v Zgornjem Logu pri Litiji. "Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je 65-letni voznik osebnega vozila znamke hyundai lantra iz dvorišča vključeval na regionalno cesto v smeri Litije. V tistem trenutku je iz Litije proti Ljubljani   pripeljal 21-letni voznik motornega kolesa, s katerim sta trčila. 21-letni voznik motornega kolesa je utrpel hude poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski kliniči center," je za Žurnal24 pojasnila Maja Adlešič Cimperle iz PU Ljubljana.

Še ena nesreča s poškodbami motorista se je sicer nekaj pred 17.30 zgodila tudi na avtocesti Razdrto - Koper pri izvozu Senožeče. Četrta pa se je pripetila v Šempetru, kjer sta se zaletela dva motorista.

Zelo ranljivi udeleženci v prometu

Samo julija je na naših cestah umrlo kar devet motoristov, v letošnjem letu pa je med vsemi smrtnimi žrtvami kar 30 odstotkov motoristov. Najpogostejši razlogi za nesreče so še vedno neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravila prednosti, nenadni premiki z vozilom in nepravilno prehitevanje.

"Več kot 40 odstotkov prometnih nesreč z motoristi zakrivijo drugi udeleženci v prometu," opozarja Ivan Kapun iz sektorja prometne policije. Policija bo sicer ta mesec še posebno pozornost namenjali motoristom.

Komentarjev 1
  • kujk 11:21 06.avgust 2012.

    Kako lahko nekdo napiše da so motoristi in kolesarji najbolj ranljiv udeleženec v prometu?Potem so na avto cesti najbolj ranljivi tudi avtobusi ter osebna vozila kajti invazija tujih povdarjam tujih tovornjakarjev se stopnjuje inimaš res strah kajti ti ljudje ...prikaži več vozijo tako da z odprtimi očmi spijo. Če bi se vsak držal cestno prometnih predpisov ne bi bil ogrožen.Za marsikatero nessrećo so krivi kolesarji sami prav tako pa tudi motoristi z neprilagojeno hitrostjo in država če gre merit hitrost bo na njih zaslužila z kaznimi glede hitrosti dost-mislim motoriste.Za kolesarje pa uvedit tečaj cestno prometnih predpisov da bodo vedeli zakaj obstaja kolesarska steza tam kjer je kjer je pa ni pa da ne bodo vozili po sredi ceste.