Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Mrtvo pijana vijugala po cesti

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Brežiške policiste so včeraj popoldne obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti z nevarno vožnjo in vijuganjem po vozišču ogrožal ostale udeležence v prometu.

Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili 69-letno voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

Kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola.

Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V Beli krajini ustavili pijanega traktorista

Detektor alkohola alkoskop alkoholna ključavnica | Avtor: NHTSA NHTSA
Policisti posebne skupine za nadzor prometa postaje prometne policije Novo mesto pa so v soboto na območju Bele krajine opravljali kontrolo prometa in ugotavljali psihofizično stanje voznikov motornih vozil.

V Trnovcu so med drugimi zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku kmetijskega traktorja in vozniku osebnega avtomobila. Traktorist je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola, voznik osebnega avtomobila pa 0,52 miligramov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Žurnalček 14:07 23.februar 2016.

    Borut @ Si ti mal ausglajzu ? Če se ti tako smilijo drugi po širnem svetu , hodi nag , kajti vse to kar imaš na sebi , so naredili tisti revčki z 20 $ na mesec

  • Ferluci 22:47 22.februar 2016.

    Pličanič vozi traktor?

  • Avatar Leon
    Leon 14:47 22.februar 2016.

    Pijan,pijana,pijani...............kaj pa gospodarska rast Slovenije ,ki ste jo prejšnje tedne venomer gonili ?Očitno se nekaterim lobistom mudi s sprejemom zakona o obvezni namestitvi frulice v avtomobile ! To so stari triki lobijstov.