Slovenija > Črna kronika
91 ogledov

Na avtocesti sedel na stolu in mahal drugim

Stol na odstavni niši PU Kranj
Petinštiridesetletniku na avtocesti zmanjkalo goriva, ustavil se je na odstavni SOS-niši, za avtomobil postavil stol, se usedel nanj in mahal drugim voznikom.

Petinštiridesetletni voznik iz Kopra je za svojim avtomobilom sedel v popolni temi in ogrožal svojo varnost.

Jeseniški policisti so kraj zavarovali in nato z voznikom opravili razgovor. Povedal jim je, da se je tam ustavil, ker mu je zmanjkalo goriva,kraja in sebe pa ni zavaroval, ker se mu to ni zdelo potrebno.

"Drugi si postavijo še mize"

"Nenavadno se mu ni zdelo niti sedenje na stolu za vozilom v popolni temi in mahanje drugim  voznikom,  rekoč,  da  si  mnogi  na  odstavne  niše  poleg stolov postavljajo tudi mize in počnejo enako. Seveda izjava 45-letnega voznika in njegov izgovor ne vzdrži tehtne presoje
o nezakonitosti in nevarnosti njegovega početja,"  so sporočili s PU Kranj.

Ravnal povsem napačno


Voznik bi moral vklopiti vse štiri smernike, se pomakniti na drugo stran zaščitne  ograje, si nadeti odsevni telovnik, s katerim bi bil ponoči  zavarovan  in  viden na večji razdalji. Ves čas bi moral tudi spremljati promet.

"Nasprotno je imel voznik ugasnjeno vozilo in  vse  štiri  smerne utripalke (bil je v popolni temi), čeprav bi jih  lahko  oziroma  bi jih moral vklopiti, sedel je na stolu neposredno na
sredini  odstavne niše tako, da je gledal vozila, ki prihajajo proti njemu, nadel pa si ni niti odsevnega telovnika, da bi bil vsaj malo viden. Njegovo ravnanje  je  zato v popolnem nasprotju s pričakovanim vedenjem in ravnanjem udeležencev v prometu, ki morajo ves čas preprečevati nevarnosti in skrbeti tako za svojo, kot za varnost drugih udeležencev v prometu," so še poudarili na PU Kranj.

Globa za tak prekršek znaša 80 evrov.

 

Komentarjev 7
  • Žurnalček 13:20 31.julij 2013.

    Policaj mora povedati zakaj vas je ustavil. Če ne pove gre takoj za šikaniranje. Če razlog zaustavljanja ne zdrži njihovega suma , ne morejo nadaljevati z iskanjem druge napake , kajti kot sem rekel. gre za šikaniranje!

  • Žurnalček 13:16 31.julij 2013.

    Pa kaj ga ni en kamionar zbrisu , pa bi bil mir pred še enim idiotom !

  • Boschtjan Zupanchich 14:03 29.julij 2013.

    No, no, 3vlak, kle si malo pretiraval , Vseeno pa se Precej s3njam z teboj !