Slovenija > Črna kronika
119 ogledov

Na bovškem letališču se je smrtno ponesrečila

jadralno padalo Shutterstock
Nekaj minut čez poldne se je na bovškem letališču smrtno ponesrečila padalka.

"Ob 12.19 se je na bovškem letališču, občina Bovec, zgodila nesreča. kjer je padalka skočila iz letala in se pri pristanku smrtno ponesrečila," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

Žrtev naj bi bila 34-letna Hrvatica, tragično pa naj bi se končal skupinski skok. V skupini naj bi bilo deset padalcev. Ogled kraja nesreče še poteka, zato bo več informacij znanih kasneje. 

Po neuradnih informacijah naj bi imela padalka težave z glavnim padalom, zakaj se ni odprlo rezervno padalo odprlo, še ni znano. 

Hrvatica je skočila s kakšnih 4000 metrov višine iz letala koroške družbe Aviofun, ki ima v najemu bovško letališče, a ti so za padalce le zagotovili letalski taksi, padalci pa so bili v lastni režiji, tudi oprema je bila njihova, poroča Dnevnik. 

Kot vse kaže, se Hrvatici glavno padalo ni odprlo, zato ga je odvrgla. Ko se je poskušala rešiti z rezervnim, je odpovedalo še to. "Ne vemo, zakaj se je lahko kaj takega zgodilo. Tudi padalcem samim ni jasno. Ali se je z njim kam zapletla, ali je šlo za tehnično težavo, bo pokazala preiskava. Upamo, da bodo odkrili vzrok, da se kaj takega ne bi več ponovilo," je za Dnevnik povedal Damijan Cehner, padalec, pilot in direktor družbe Aviofun, ki v svoji karieri še ni doživel tako hudega zapleta. 

O nesreči so bili obveščeni preiskovalec letalskih nesreč, dežurni preiskovalni sodnik in pristojno državno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Francesco Sinibaldi 14:15 18.junij 2017.

    The sign of that singing.And so mydesire appears,near a shadow,to call theatmosphere andthe inner conceptnow describinga picture.Francesco Sinibaldi

  • alojzr 22:48 11.junij 2017.

    Skratka po dolgotrajnem analiziranju in podrobnem branju sem s težavo iz članka izvlekel, da je ženska treščila iz 4 km naravnost v Zemljo, brez kakršnihkoli padal. Auč.

  • antitrust 20:36 11.junij 2017.

    Vse bojo zatuškal....kot v Lescah.