Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Na Dolenjskem vse več ponarjenih bankovcev

denar evro podkupnina Shutterstock
Policisti z Dolenjske in Posavja so v preteklih mesecih prejeli več prijav o ponarejenih bankovcih za 20 in 50 evrov. Minuli teden so 51-letnemu osumljencu zasegli 36 ponarejenih bankovcev za 50 evrov.

Policiste so minuli četrtek obvestili, da je na bencinskem servisu v okolici Sevnice neznanec skušal unovčiti ponarejen bankovec za 50 evrov. Na podlagi opisa vozila so 51-letnega osumljenca izsledili v Sevnici in pri njem našli in zasegli še tri bankovce, za katere je obstajal sum, da so ponarejeni, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Med hišno preiskavo na osumljenčevem naslovu bivanja so policisti nato našli in zasegli še 32 ponarejenih bankovcev za 50 evrov, računalnik in tiskalnik. Odkrili so tudi prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem je bilo 32 sadik konoplje in pripomočki za gojenje.

Poleg 51-letnika so policisti pridržali tudi 25-letnega osumljenca, ki stanuje na istem naslovu. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. S preiskavo sicer še nadaljujejo.

Več ponarejenih bankovcev

Novomeški policisti ob tem dodajajo, da so v preteklih mesecih prejeli več prijav o ponarejenih bankovcih za 20 in 50 evrov. Po doslej znanih podatkih so bankovci slabe kvalitete, brez zaščitnih znakov, kot je vodni tisk, in natisnjeni na navadni papir.

Vse, ki bi opazili ponarejen denar, policisti opozarjajo, naj o tem obvestijo policiste na najbližji policijski postaji ali pokličejo telefonsko številko 113.

V primeru, če bi jim nekdo zaradi suma, da gre za ponaredek, zavrnil sprejem bankovca, naj bankovca ne poskušajo unovčiti na drugem mestu, ampak o sumu ponaredka obvestijo policiste, še svetujejo občanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.