Slovenija > Črna kronika
17376 ogledov

Na intenzivnem oddelku grozil z nožem, medicinske sestre bežale skozi okno

Šempetrska bolnišnica Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica
V soboto se je 24-letnemu narkomanu uspelo prebiti do intenzivnega oddelka šempetrske bolnišnice, kjer je zdravnikom in osebju grozil z nožem.

Motiv 24-letnika za dejanje še ni znan, bil naj bi pod vplivom drog, po podatkih policije je želel priti do 26-letnega prijatelja, po nekaterih informacijah naj bi šlo za njegovega brata, ki je tam hospitaliziran.

26-letnik naj bi bil narkoman in je v soboto dopoldan najprej iskal pomoč na urgenci, nato so ga premestili na intenzivni oddelek.

Zaradi groženj 24-letnika, torej napadalca, ki se mu je z nožem uspelo prebiti do urgence, so po naših informacijah nekatere medicinske sestre v strahu za svoje življenje bežale skozi okna.

O dogodku je bolnišnica obvestila policijo, ki je, ko je prispela na kraj dogodka, 24-letnika s pomočjo prisilnih sredstev pridržala.

Takrat se je v pretep vpletel še 26-letnik, ki je hospitaliziran v bolnišnici, in poškodoval enega od medicinskih tehnikov.

"Vsi smo šokirani in v velikem strahu!"

Iz šempetrske bolnišnico so nam sporočili, da so vsi udeleženi zaposleni in pacienti šokirani in v velikem strahu. "Vsi so doživeli velik psihični stres. Takoj po dogodku smo povečali obseg varovanja, tako da sta sedaj dva varnostnika s sredstvi za ukrepanje," pojasnjuje direktorica Nataša Fikfak, ki obljublja, da bo natančnejša pojasnila o tem, kako se je napadalcu uspelo prebiti mimo varnostnika, poslala do konca dneva. 

24-letnika so naslednji dan, torej v nedeljo, prepeljali pred sodnika, ki mu je odredil pripor. Starejši od napadalcev ostaja v bolnišnični oskrbi, tudi njega bodo ovadili zaradi storitve več kaznivih dejanj.

Kako je napadalcu uspelo z nožem priti do oddelka za intenzivno nego še ni jasno. To se bo ugotavljalo v postopku, pravijo na policiji.

david.jug@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • dina 12:40 20.september 2017.

    Zato ker nihče nikogar ne pregleduje... Varnostniki nimajo pooblastil za tako ravnanje...v primeru nasilja tudi psihičnega ali kraje ne smejo nikogar na silo zadrževati do prihoda policije... Jupi sam jihbo prostovoljno čakal.... Zato pa smo kjer smo.... 😡😡😡😡

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 18:00 19.september 2017.

    Mene zanima zakaj sploh pomagamo in zapravljamo nas denar za te smeti od clovestva. Ce se zna drogirat in uzivat v tem medtem ko moramo drugi trdo delat naj potem tudi sprejme posledice drogiranja. Golazen

  • Majazmaja 09:39 19.september 2017.

    Ja, Kitajci imajo za take fajn urejeno. Pri nas pa metadon, socialna podpora, programi za lažje vključevanje in ostali privilegiji.