Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Na Kitajskem trčilo 41 vozil

Nesreče na kitajskih avtocestah so zelo pogoste. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na Kitajskem je trčilo 41 vozil, pri čemer je umrlo 12 ljudi.

Na avtocesti na vzhodu Kitajske je sredi goste megle prišlo do množičnega trčenja, v katerega je bilo vpletenih kar 41 vozil. Pri tem je umrlo 12 ljudi, 13 jih je bilo poškodovanih. V nesrečo je bilo vpletenih kar 120 ljudi, med njimi potniki na avtobusu.

Nesreča se je pripetila na cesti blizu mesta Zhangshu v provinci Jiangxi. Pri večini v nesrečo vpletenih vozil je šlo za tovornjake, sedem pa jih je v trčenju tudi zagorelo. Trčil je tudi poltovornjak, ki je prevažal pirotehnična sredstva, za zdaj pa ni jasno, ali je posledično zagorel ali ga je celo razneslo.

Oktobra se je zgodila podobna nesreča, umrlo pa je deset ljudi. Kitajske ceste veljajo za najnevarnejše na svetu, saj vozniki pogosto ne upoštevajo cestnih prepisov. Lani je v prometnih nesrečah na Kitajskem umrlo skoraj 70 tisoč ljudi, kar znaša okoli 190 smrtnih žrtev na dan, kažejo statistike policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.