Slovenija > Črna kronika
7486 ogledov

Na mestu je umrla

Nasilje Shutterstock
53-letni ženski ni bilo več pomoči.

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je v petek zaradi umora vložilo ovadbo zoper 50-letnika, ki naj bi 7. marca zvečer napadel mamo svoje bivše partnerke ter jo tako poškodoval, da je na kraju umrla. Moški ostaja v priporu, so pojasnili na tožilstvu.

Osumljenec naj bi 7. marca okoli 21. ure pred stanovanjskim blokom v Zagorju ob Savi napadel 53-letno žensko, ki je bila mati zunajzakonske partnerke osumljenca. Slednjemu je policija zaradi suma nasilja v družini že pred usodnim dogodkom izrekla ukrep prepovedi približevanja. Ukrep je veljal za partnerko, ne pa tudi za njeno mater.

Zaradi nasilnega dejanja zoper partnerko teden pred umorom njene mame so policisti osumljenca tudi pridržali in o postopku obveščali tožilstvo. Na podlagi njihovih obveznih navodil pa so osumljenca izpustili na prostost.

Na policiji so po zaključku preiskave smrti 53-letnice pojasnili, da so v preiskavi ugotovili utemeljen sum storitve kaznivega dejanja umora, ki naj bi ga osumljenec storil iz maščevanja.

Po umoru so na ljubljanskem tožilstvu preverili vodenje primera zoper osumljenca. Generalni državni tožilec pa je tedaj odredil strokovni pregled nad delom tožilstva v tem primeru. Kot so pojasnili na tožilstvu, je strokovni nadzor sicer zaključen, vendar ugotovitve še niso dokončne zaradi vloženih ugovorov in pripomb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.