Slovenija > Črna kronika
11449 ogledov

Podrobnosti umora: Peterica 20-letniku grozila s smrtjo, oče odgovoril s streli

Policijski trak Dare Čekeliš
Štirje moški, stari od 25 do 29 let, so okoli 3. ure zjutraj poskušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo v okolici Vurberka, da bi pretepli tam stanujočega 20-letnega moškega.

Moški so sprva na dvorišču poškodovali osebni avtomobil, potem pa skušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo.

Razbili so kletno okno in grozili, da bodo 20-letnika ubili. Njegov oče je z balkona hiše s pištolo večkrat ustrelil v zrak.

Osumljenih to ni odvrnilo od napada, zato je 51-letni oče pritekel na dvorišče in tudi tam večkrat ustrelil proti moškim. Ti so tedaj začeli bežati k parkiranemu osebnemu avtomobilu, s katerim so se pripeljali na kraj dejanja.

Med begom je 25-letni osumljenec utrpel dve strelni poškodbi, 29-letni moški pa je utrpel smrtno strelno poškodbo in na kraju umrl.

Policija Tragično Magazin Streljanje na Štajerskem: Umrli je bil fant zvezde našega Big Brotherja

Ostali trije, razen pokojnega, so se takoj za tem z osebnim avtomobilom odpeljali proti Mariboru, med potjo so jih policisti izsledili in ustavili v Dupleku.

Streljanje v izolski bolnišnici | Avtor: Dare Čekeliš Dare Čekeliš

27-letnemu in 29-letnemu osumljencu so odvzeli prostost. 25-letnega osumljenca, ki je bil ranjen s strelnim orožjem, so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je še vedno hospitaliziran in ni v smrtni nevarnosti.

V nadaljnjem postopku je bila zaradi uboja in dveh poskusov uboja prostost odvzeta tudi 51-letniku.

slovenija 09.11.10 predstavitev policijskih postopkov, policija, nadzor psihofiz Slovenija Streljanje v okolici Vurberka, umrla ena oseba

Včeraj zvečer so moška stara 27 in 29 let privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Prav tako so s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici ptujskega sodišča privedli 51-letnega moškega.

Za vse tri je odredila sodno pridržanje.

Komentarjev 19
  • chicar 08:53 29.maj 2018.

    Samo v naši banana republiki se zgodi, da te napade 5 ljudi v lastnem domu in si na koncu ti obtoženec. Če bi klical policijo, bi se plavuše mogoče uspeli prikotalit v 2,5 urah, ravno tik pred jutranjo izmeno, da ...prikaži več potegne še dve tri nadurce.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 18:28 28.maj 2018.

    Nauk za vse huligane ki to berejo - jst bom z aresta pršu, ti pa iz groba n'kol več!

  • kapibara1 17:54 28.maj 2018.

    Atu očitam samo to, kot Celjskemu plcaju: Pre malokrat je zadel v meso..