Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Na pokopališčih pazite na tatove

Opozorilo PU Novo mesto
Prazniki in množica ljudi privabljajo tatove. Zavarujte svoje premoženje.

Pred nami je konec tedna, ki ga bosta podaljšala dva praznična dneva. Marsikdo se bo tako določil za krajši počitek, izlet, obisk prijateljev in svojcev ali obisk pokopališč. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na lastno varnost in zaščito svojega premoženja.

Previdno v prometu

V naslednjih dneh je mogoče pričakovati povečan promet, predvsem na cestah, ki povezujejo večja središča, in cestah, ki vodijo do pokopališč.

Policisti zato svetujejo, da se na pot odpravite pravočasno ter dosledno upoštevate cestnoprometne predpise in morebitne spremembe prometne signalizacije v bližini pokopališč.

Hkrati pa prosijo vse, da se v prometu vedejo strpno, upoštevajo navodila policistov in občinskih redarjev ter s tem preprečijo morebitne zastoje, nezadovoljstvo ali celo nesrečo.

Tatvine na pokopališčih

V dneh pred praznikom dneva spomina na mrtve na parkirnih prostorih pokopališč policisti obravnavajo več primerov tatvin. Najpogostejše so tatvine iz odklenjenih vozil. K vlomu pa vsekakor prispevajo tudi predmeti, ki jih ljudje pustijo na vidnih mestih v avtu, pravijo policisti.

Zato svetujejo vsem, da poskrbijo za varnost svojega premoženja. "Vozila skrbno zaklepajte, na sedežih, armaturnih ploščah, v prtljažniku pa ne puščajte torbic, denarnic, prenosnih računalnikov in drugih vrednejših predmetov, ki so vaba za tatove. Predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, saj ti ne vedo, kaj je v vrečki ali torbici. Povzročena škoda bo v tem primeru večja kot je vrednost odnesenih predmetov," opozarjajo policisti.

Pokličite 113

V primeru tatvine ali vloma v vozilo, stanovanje, poslovni prostor ali drug objekt dejanje takoj prijavite najbližji policijski postaji oziroma pokličite na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemate ali premikate zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.