Slovenija > Črna kronika
4123 ogledov

Na policiste se je spravila kar vsa družina

Policija Sašo Despot
Ženska se z rezultatom alkotesta ni strinjala, končalo pa se je z napadom na policiste.

Ilirskobistriški policisti so v soboto, 9. februarja, ob 1.20 ponoči ustavili voznico osebnega avtomobila. Ustavili so 35-letno domačinko. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola so odredili strokovni pregled, saj se z rezultatom alkotesta ni strinjala. 

Voznico so odpeljali v zdravstveni dom, medtem pa je njen 44-letni mož, ki je bil predhodno sopotnik v vozilu, odšel domov. Mož se je že na kraju nedostojno vedel do policistov, nanje kričal in jim grozil. Zaradi tega mu bo izdan plačilni nalog. 

Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali domov. Ko so prišli pred hišo, je njen 44-letni mož nenadoma odprl vrata policijskega vozila in začel tepsti policista. V tem času je policistka stopila iz vozila, da bi pomagala sodelavcu. Poleg sta stopili še žena in mati kršitelja in preprečevali dostop do kršitelja, zato je policistka zoper moškega uporabila plinski razpršilec. 

Kršitelj se je obrnil proti policistki in jo zgrabil za lase ter jo vlekel po tleh. Ko je videl, da je policist prišel iz avta, je stekel do hiše. Policist je stopil za njim, kršitelj pa ga je zatem brcnil v glavo in ga poškodoval. 

Policista sta kraj zapustila in odšla v zdravstveni dom na pregled. 

Kriminalisti bodo zoper 44-letnika podali kazensko ovadbo zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, in zaradi preprečitve uradnega dejanja. Kazenska ovadba bo doletela tudi 35-letno domačinko in kršiteljevo mamo zaradi preprečitve uradnega dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • maresem 07:57 12.februar 2019.

    Kakršni policaji, taka raja... zgledi sledijo.

  • satir 07:48 12.februar 2019.

    A zdej se pa u Bistrci še pit ne sme več?

  • srecnii 22:23 11.februar 2019.

    WTF, policaji imajo premal pooblastil ali pa so nespsoibni, madona take napadalne ljudi ej treba stisnt v kot pa sterat v zapor.