Slovenija > Črna kronika
169 ogledov

Na Ratitovcu našli mrtvo planinko

Reševalna akcija Maks Merela/Jamarska reševalna služba
Gorski reševalci postaje GRS Škofja Loka so minulo noč v prepadni grapi na relaciji Prtovč-Jesenovec na območju Ratitovca našli mrtvo pogrešano planinko.

 Planinka se je vračala z Ratitovca. Okoliščine dogodka danes preverjajo policisti gorske policijske enote, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Uprava RS za zaščito in reševanje na svoji spletni strani navaja, da je bila v soboto zvečer pogrešana planinka, ki se je vračala z Ratitovca. Aktivirani so bili reševalci postaje Gorske reševalne službe (GRS) Škofja Loka, ki so pogrešano ob 4.25 našli mrtvo v prepadni grapi na relaciji Prtovč-Jesenovec na nadmorski višini 830 metrov. Ogled kraja dogodka bo opravila policija s pomočjo posadke in helikopterja okoli osme ure zjutraj, še navaja uprava za zaščito in reševanje.

Okoliščine dogodka kažejo na nesrečo, so sporočili s policije. Ženska se je včeraj popoldne z Ratitovca vračala proti naselju Prtovc v Železnikih in je med hojo z urejene nezahtevne poti zašla na zelo nevarno brezpotje. Umrla je po padcu v prepadno grapo. S kraja je bila prepeljana s policijskim
helikopterjem.‎

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.