Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Na Soči spet raftarska nesreča

Reševanje vodnika na soči GRS Tolmin
Eden od štirih čolnov, ki so se podali na reko, se je prevrnil, pogrešanega iščejo reševalci. Ker ga do noči niso našli, so reševalno akcijo prekinili.

Nekaj po 13. uri se je po podatkih Uprave za zaščito in reševanje pri spustu po reki Koristnici na sotočju Soče in Koritnice zgodila nesreča.

Štirje čolni ene izmed posoških turističnih podjetij so se podali na vodo v zgornjem toku Soče, pri kraju Vodenca, ki sicer ne velja za zahtevnejši odsek reke.

Raft, v katerem so bili trije turisti in vodnik je zadel podvodno skalo in se prevrnil. Tri osebe so se rešile, eno pa še pogrešajo. Šlo naj bi za tujega državljana.

Pogrešanega raftarja iščejo policisti Policijske postaje Bovec, kajakaši, člani Prostovoljnega gasilskega društva Bovec in Gorske reševalne službe iz Bovca.

Do noči pogrešanega niso našli, z iskanjem pa bodo nadaljevali tekom jutrišnjega dne.

To je že druga nesreča rafta na Soči ta teden. Prva se je zgodila v ponedeljek, ko se je po trku v skalu prevrnil raft, v katerem so bili trije ljudje. Dva raftarja, sicer nemška državljana, sta izplavala na obrežje, 33-letnega vodnika čolna, ki je plovilo poskušal rešiti iz vode, pa so kasneje našli mrtvega v strugi reke Soče med Trnovim in Kobaridom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.