Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Na Soči umrl 20-letni irski študent

Nesreča na vodi Profimedias
Kajakaš, ki se je v nedeljo popoldne smrtno ponesrečil na reki Soči, je bil 20-letni Irec. Skupina študentov ene izmed dublinskih šol se je raftanja udeležila pod vodstvom njihovega učitelja, 20-letnik pa se je pri spustu po reki v bližini Trnovega ob Soči prevrnil in ostal pod vodo.

Po pojasnilih policije, je skupina devetih irskih državljanov nekaj pred 15. uro prišla do izstopne točke za raftarje v Trnovem ob Soči, nato pa so se odločili, da se spustijo še po brzicah slalomske proge. 20-letnik se je pri tem s kajakom prevrnil, roko pa mu je na dnu reke ukleščila veja in ga tako zadržala pod nivojem vode.

Na pomoč so mu takoj priskočili prijatelji in učitelj tečaja, ki so ga po nekaj minutah uspeli izvleči iz Soče do brega in nemudoma pričeli z oživljanjem. Na kraj so kasneje prišli tudi reševalci, ki so nadaljevali z oživljanjem, vendar je bilo oživljanje neuspešno. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Poleg policistov in reševalcev Zdravstvenega doma Tolmin so bili na kraju tudi bovški gorski reševalci in gasilci iz Kobarida. 

Bovški policisti okoliščine nesreče sicer še preiskujejo, glede na ugotovljena dejstva pa bodo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali ustrezen ukrep.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.