Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Na sojenje čakala več kot dve leti

Friderika Kresal je nepreklicno odstopila z mesta predsednice Zbornice fiziotera Žurnal24 main
Preslepitev. Mama bivše notranje ministrice v četrtek lahko prizna in si izposluje za nižjo kazen.

V četrtek bodo na ljubljanskem sodišču začeli soditi Frideriki Kresal, bivši šefinji zbornice fizioterapevtov. Mami Katarine Kresal, bivše ministrice za notranje zadeve, bo sicer sodnica še pred začetkom sojenja predlagala, naj se pogodi s tožilstvom, torej v zameno za nižjo kazen prizna domnevne nezakonitosti pri vodenju zbornice, ki ji jih očita tožilstvo.

Kresalovi tožilstvo očita, da naj bi leta 2005 več kot 500 fizioterapevtov vpisala v register zbornice, čeprav sami sploh niso želeli postati člani zbornice. Kresalova naj bi s povečevanjem števila članstva pridobila javna pooblastila s področja fizioterapije za zbornico in z njimi od ministrstva za zdravje dobila več kot 11 tisoč evrov. Denar je morala državi zaradi domnevnih nepravilnosti tudi vrniti.

"Obtožni predlog je bil vložen 2. februarja 2010," pravijo na sodišču. Kresalovi zaradi očitane preslepitve pri pridobivanju ugodnosti za zbornico grozi najmanj denarna kazen in zaporna kazen do treh let. Njen zagovornik Damijan Gregorc postopka ni želel komentirati.

Komentarjev 1
  • Veteran 22:37 10.julij 2012.

    Kdo je že Katerina Kresal??!