Slovenija > Črna kronika
32279 ogledov

Prišla na vozniški izpit, odšla s kazensko ovadbo

Šola vožnje Saša Despot
Kandidata sta v Izpitni center na Ljubečni prišla s ponarejenima negativnima covid testoma.

S PU Celje so sporočili, da so jih včeraj in danes iz Izpitnega centra na Ljubečni obvestili, da sta dva kandidata pred opravljanjem teoretičnega dela vozniškega izpita predložila ponarejena negativna covid testa. "Glede  na to, da so se v omenjenem centru s podobnimi situacijami srečevali tudi že v preteklosti, bodo pri kandidatih še posebej pozorni na pristnost covid potrdil," so še dejali na PU Celje. 

Oba kandidata, ki sta predložila ponarejen test, bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, po prvem odstavku 251. člena Kazenskega zakonika -1. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do dveh let. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Vozniček 23:46 15.julij 2021.

    Sta mogla pa fajn grdo ponarediti, da so tile opazili ali ju je pa kdo prijavil.

  • rd2dmk2 23:11 15.julij 2021.

    zanima me zakaj rabiš za teoretični del ( pisanje testa )potrdilo ? imaš masko gor, imaš rokavice greš v klop , kjer si sam, 2m stran od drugega, plastične pregrade okoli mize. sam čakam, kadaj bom šel lahko v Mercator ...prikaži večr , z posebnim čipov pod pazduho, kot kak hud diabetik, ves prestrašen, da mi sredi štacune ne zapiska tista reč in me pohopsa pol ducata dvodelnih omar in me...o tem pa dosjeji X nadaljujejo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:21 15.julij 2021.

    Rajši plača za ponarejen test, ko da ga bi šel dalat dastonj? Kam mi pijemo?