Slovenija > Črna kronika
1810 ogledov

Na trgu v Novem mestu množičen pretep, enega zabodli

pretep sobotainfo.com Fotografija je simbolična.
V petek zvečer je prišlo do množičnega pretepa v Novem mestu. Med prepirom je eden izmed udeležencev drugega zabodel.

Policisti PU Novo mesto so bili v petek nekaj pred polnočjo obveščeni o večjem in množičnem pretepu na prireditvenem prostoru na Glavnem trgu v Novem mestu. Na kraj je bilo napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir.

Do spora in pretepa naj bi prišlo med osebami, ki se med seboj poznajo. Eden izmed kršiteljev je med prepirom drugega zabodel v roko. Poškodovanca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer sta končala še dva udeležnca pretepa. V pretepu naj bi bil lažje poškodovan še en moški, ki pa je pred prihodom policistov kraj zapustil. 

Policisti so našli in zasegli nož, enemu izmed kršiteljev iz naselja Poganška ulica pa so zasegli hladno orožje bokser. 

Nekaj po 1. uri so spet prejeli več klicev na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru prišlo do pretepa, varnostniki pa naj ne bi mogli obvladati  kršiteljev. Policisti so 27-letnega kršitelja iz naselja Prapreška Pot izsledili in vzpostavili javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil obiskovalce, v njih metal steklenice, jih spodbujal k pretepu, med postopkom je žalil tudi policiste. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog. 

Nekaj po 5. uri so policisti prejeli obvestilo, da naj bi na prireditvenem prostoru več oseb nadlegovalo strežno osebje, med sabo so se prerivali, vpili in niso upoštevali navodil varnostnikov. Osebe so pred prihodom policistov pobegnile s kraja.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 06:39 30.maj 2023.

    a ste prebrali članek do konca.. policaji so prejeli obvestilo o kršenju javnega reda ob 5 ZJUTRAJ. kaj pa imajo imet za eno fešto do 5 zjutraj ?

  • norigolobizem 16:17 29.maj 2023.

    okvirčki??

  • atamama 16:01 29.maj 2023.

    Avtor se tako kot Policija ne opredeli o narodnostni/etični pripadnosti povzročiteljev. Pač lokalno prebivalstvo ''trpi'' muhe in vse ostalo s strani ''ogroženih'' prebivalcev. Politiki menijo da je dolenska posebnost dokler ne bo tistim, ''ki plačujejo kazni in davke'' prekipelo in ...prikaži več jih bodo začeli ''preseljevati'' proti centru SLO. Takrat se bo pozabilo 20+ let šikiniranje, ropi, kraje. Bo vik in krik o človekovih pravicah, ki jih pač za trenutno večino ni, kajne?