Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Najmanj 35 mrtvih v trčenju

Kitajska promet EPA
Na Kitajskem je v treh prometnih nesrečah umrlo 56 ljudi. Med njimi največ študentov, ki so se vračali v študijska središča.

V trčenju avtobusa in avtomobila na avtocesti na severu Kitajske je umrlo 35 ljudi, med njimi večinoma študenti. Avtobus, na katerem je bilo 55 potnikov, je zadel avtomobil in se pri tem prevrnil. Več potnikov je sila trka vrgla iz vozila.

Devetnajst potnikov je ranjenih, voznik avtobusa pa naj bi bil v komi. Študenti so se vračali v šole po enem tednu premora zaradi praznikov.

Druga nesreča se je zgodila v provinci Anhui na vzhodu države. Zaradi goste megle je prišlo do naleta 24 vozil, v katerem je umrlo 10 ljudi. V provinci Henan sta trčila tovornjak in kombi. Umrlo je enajst ljudi.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije na Kitajskem v prometnih nesrečah vsako leto umre okoli sto tisoč ljudi, poškoduje pa se jih skoraj pol milijona. Uradni podatki za lansko leto kažejo, da je v prometnih nesrečah umrlo najmanj 65 tisoč ljudi, poškodovanih je bilo 254 tisoč oseb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.