Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Najprej napadli občana, nato še policista

Nezadovoljni mladenič je skušal spor s policistoma rešiti z nožem. Žurnal24 main
Novomeški policisti so ponoči izsledili in prijeli skupino ljudi, ki so najprej pretepli dva občana, nato pa so se lotili še dveh policistov.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, sta se policista po obvestilu odpravila na mesto prometne nesreči na cesti Šentjernej–Gorenja Stara vas, pri bližnji hiši pa ju je napadla omenjena skupina. Policisti so bili o prometni nesreči obveščeni nekaj po 21. uri, a policista, ki sta na cesti opazila poškodovano vozilo, v njegovi bližini nista našla nikogar. Po prihodu do bližnje stanovanjske hiše se jima je približala večja skupina oseb, ko pa sta se nameravala z njimi pogovoriti, so ju napadli. Po dogodku so napadalci pobegnili, policista pa sta bila lažje poškodovana.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta dva občana, ki sta se peljala mimo kraja prometne nesreče in kasneje postala oškodovanca kaznivega dejanja, skušala pomagati udeležencem nesreče. Skupina oseb ob vozilu ju je brez povoda napadla in enemu zadala hude telesne poškodbe.

Policisti so v jutranjih urah napadalce prijeli v naselju v okolici Šentjerneja in jih zadržali zaradi utemeljenega suma storitve hude telesne poškodbe, napada na uradno osebo in poškodovanja tuje stvari. O dogajanju sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, novomeški kriminalisti pa o dogodku zbirajo obvestila in izvajajo kriminalistično-tehnična opravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.