Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Najprej zagorelo, nato še uhajal plin

V požaru naj bi se po besedah bralca Mitja zastrupila mlajša oseba.(Foto: Bralec Žurnal24 main
Nekaj minut po deseti uri zvečer je zagorelo v kuhinji stanovanja na Beblerjevem trgu v Ljubljani. Reševalci so morali bolnišnico prepeljati dva otroka in njuno mater.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili, da so gasilci kmalu po prihodu požar pogasili, prezračili objekt ter zaprli plinsko požarno pipo.

Požar opazili sosedje

Kot je za zurnal24.si povedal bralec Mitja, so požar opazili sosedje. Slednji so tudi obvestili gasilce in reševalce.

Iz PU Ljubljana so za zurnal24.si sporočili, da je zagorelo v drugem nadstropju bloka. Gasilci pa so iz preventivnih razlogov za krajši čas evakuirali tudi nekaj stanovalcev.

V kuhinji je namreč iz plinske instalacije uhajal plin, zato je na kraj dogodka prišel tudi dežurni iz plinarne, ki je na cev namestil čep in zaprl plinski dovod za objekt do sanacije.

Zaradi suma na zastrupitev z ogljikovim monoksidom so reševalci odpeljali tri stanovalce, dva otroka in njuno mater. Slednji so, kot so povedali na PU Ljubljana stanovali v sosednjem stanovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.