Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Najstnik ubil dva odrasla in tri otroke

ameriška policija Shutterstock
ZDA je pretresel petkratni umor. V Albuquerqueju našli dve trupli odraslih oseb in tri trupla otrok. Motiv dejanja, ki ga je storil 15-letnik, še ni znan.

Ameriško mesto Albuquerque v zvezni državi Nova Mehika je pretresel šokantni umor petih ljudi. Morilec je najstnik, star 15 let. Kot poroča AP, ki se sklicuje na vire iz lokalne policije, je fant ubil dve odrasli osebi, moškega in žensko, ter tri otroke, med njimi dve dekleti in enega fanta.

V hiši so po umorih našli več kosov strelnega orožja, med drugim polavtomatsko vojaško puško, za katero ni znano, komu je pripadala. Dečka je policija aretirala in zoper njega vložila kazensko ovadbo za dvojni umor ter tri primere zlorabe otrok, ki so se končali s smrtjo.

Policija je po poročanju ameriških medijev tudi že identificirala žrtve pokola. Gre za lokalnega duhovnika Grega Griega, njegovo ženo Sarah ter njune tri otroke: devetletno Zephanio, petletnega Jaela in dveletno Angelino. Prijeti storilec je 15-letni Nehemija Griego. Iz biografije pastorja izhaja, da je bil eden od desetih pastorjevih otrok.

Po navedbah prijateljev pokojnega duhovnika je Greg večkrat prestajal zaporno kazen in bil pripadnik lokalne tolpe, a se je spreobrnil in popolnoma spremenil svoje življenje. Obrnil se je k veri in se posvetil obiskovanju zaporov, kjer je poskušal spremeniti življenja zapornikov. 

Motiv dejanja po navedbah policije še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.