Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Napad na novinarja Financ?

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
Neznanci so razbili avto Karlu Lipniku, novinarju dnevnika Finance

V noči na soboto so neznanci novinarju časnika Finance Karlu Lipniku močno poškodovali vozilo. Na polnem parkirišču je bilo poškodovano le njegovo vozilo, zato meni, da je to povezano z njegovim delom, je poročala TV Slovenija. Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je dogodek že obsodilo.

S primerom se ukvarjajo tudi kriminalisti. "V vsaki preiskavi je več možnosti, zakaj se je neko dejanje zgodilo. Treba je počakati do konca preiskave, da se ugotovi motiv," pravijo na policiji. Šele takrat bo torej jasno, ali je napad povezan z Lipnikovim pisanjem ali je šlo zgolj za objestnost.

Nedavno neznanci grozili z napadom na novinarje Demokracije

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Tino Mamić je zapisal, da so razbita stekla na avtomobilu novinarja Financ "jasen znak, da je vrag vzel šalo", in opozoril, da so pred nekaj dnevi neznanci javno grozili s ponovitvijo pariškega pokola nad novinarji Demokracije in Financ.

"Časnik Finance velikokrat v javnem interesu dreza v tabu teme, razkriva korupcijo in opozarja na škodljive politične naveze v gospodarstvu. To nekaterim politikom in poslovnežem ni pogodu, zato so že večkrat poskušali vplivati na urednike," je zapisal Mamić.

Po njegovih besedah je skupna točka napadov in groženj, da gre za novinarje, ki se dotikajo nedotakljivih, in da pravosodni sistem nikoli ne odkrije storilcev. "Tudi v tem primeru si upamo napovedati, da bo enako. Pa čeprav bi tokrat policija morala imeti lahko delo, saj lahko motiv in osumljence zelo hitro najdejo, če bodo le natančno preučili pisanje Financ," je zapisal Mamić.

ZNP ostro obsoja napad na novinarja in pričakuje, da se bo slovensko pravosodje zganilo in zaščitilo v ustavi zagotovljeno svobodo medijev.

Komentarjev 2
  • valerijakregar 08:29 20.januar 2015.

    ali povedano drugače: "če nisi z nami, si proti nam !"zato je potrebno pri nas o rdeči mafiji ki nas obvladuje, pisati le najlepše.še kako resnično zveni danes prirejen verz iz Kovačičeve kolumne :Zato ...prikaži več si je vredno sposoditi in posodobiti verze pesnika: »Manj strašna noč je v tuje zemlje krili, kot so v mafijski deželi, sužni dnovi.

  • Tupamaros 07:59 20.januar 2015.

    Opozorilo mafije, ki ima svojo državo. Za enkrat avto drugič on. Se še spomnite Mira Petka.