Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Napadalec si je sodil sam

Napadalec je več ur zadrževal okoi 40 talcev.
1/10
Žurnal24 main
42-letni moški je v Binghamtonu v ameriški zvezni državi New York ubil najmaj 12 ljudi, potem ko je okoli 40 talcev zadrževal več ur. Zdaj je reševalna akcija končana, napadalec je mrtev.

Mediji še vedno poročajo o različnem številu mrtvih, navajajo, da naj bi jih umrlo najmanj 12 ali 13, ranjenih pa je okoli 26 oseb. Preostali talci so osvobojeni. Ni znano, ali je v številu mrtvih zajet tudi napadalec, ki si je po dejanju sodil sam. Glede na osebni dokument, ki so ga našli pri njem, je moški, po imenu Jiverly Voong, star 42 let in doma iz okolice New Yorka. Po nekaterih informacijah naj bi bil aziatskega videza.

Policija je iz stavbe po poročanju lokalnih medijev privedla še dva moška z vklenjenimi rokami.

Več ur talci
Drama se je začela okoli 10.30  po lokalnem času. Do zob oborožen neznanec je vdrl v center za priseljence. Streljal je vsepovprek in več ur zadrževal talce, ki naj bi jih bilo sprva okoli 40. Na prizorišču je bil tudi pogajalec za izpustitev talcev Ameriške zvezne policije (FBI). Približno polovico talcev je ugrabitelj kmalu izpustil.

Ugrabitelj, ki naj bi bil azijskega rodu, si je sodil sam. © AFP

 
Mesto Binghamton v ameriški zvezni državi New York, kjer je prišlo do incidenta, je sicer mirno mesto z zelo nizko stopnjo kriminala. "To je tragičen dan za New York," je povedal newyorški župan David Paterson .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.