Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Naročil igralno konzolo, dobil vodo

Trenutno na letalo ni dovoljeno prinesti več kot stomililitrske embalaže tekočin Žurnal24 main
Namesto naročene igralne konzole je kupec v paketu dobil dve plastenki vode. Oškodovan je bil za okoli 300 evrov.

Jeseniški kriminalisti so dobili prijavo oškodovanca, da ga je neznanec ogoljufal pri nakupu igralne konzole, ki jo je naročil na večjem spletnem oglasniku. V prevzetem poštnem paketu, ob katerem je plačal tudi kupnino, namreč ni bilo igralne konzole, temveč dve plastenki z vodo. Z dejanjem je goljuf kupca oškodoval za okoli 300 evrov.

Pri tovrstnih kaznivih dejanjih oškodovanci največkrat poiščejo oglase na spletnem oglasniku, potem pa prek telefona ali elektronskih sporočil kontaktirajo prodajalca ali posrednika, s katerim se najprej dogovorijo za ceno, potem pa še, kako bo potekala predaja izdelka ali paketa in kakšna bo oblika plačila. Posebno previden je treba biti, če je sumljiva cena izdelka, če se plačilo za blago izvršuje v tujino ali je zahtevano obvezno vnaprejšnje plačilo. Pri goljufijah predaja paketa največkrat poteka prek poštne službe, pošiljka pa je plačana po povzetju.

Policija svetuje, naj ob nakupu prek spleta kupec vedno shrani vso korespondenco s prodajalcem. Če posumi, da je bil ogoljufan, oziroma če to ugotovi ob prevzemu paketa, pa naj sum kaznivega dejanja čim prej prijavi na najbližji policijski postaji in priloži sporočila, ki si jih je izmenjal z goljufom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.