Slovenija > Črna kronika
2198 ogledov

Nasilne smrti je umrl igralec Gašper Tič

Gašper Tič MGL
V Ljubljani je v nedeljo dopoldne nasilne smrti umrl znani igralec Gašper Tič.

Poročali smo že o tem, da je prišlo v nedeljo dopoldne na Trubarjevi ulici v Ljubljani do uboja. Policija je potrdila smrt 44-letnika, ki ga je z ostrim predmetom smrtno ranil 20-letnik. 

Predstavnica Mestnega gledališča ljubljanskega Simona Belle je za STA potrdila, da je umrl Gašper Tič, priznani gledališki in televizijski igralec ter avtor. 

Ljubljanski policisti so v sporočilu za javnost popoldan sporočili, da opravljajo ogled stanovanja na Trubarjevi ulici v Ljubljani, kjer so našli mrtvega moškega. Po zbranih obvestilih je znano, da je v stanovanju prišlo do prepira med 44- in 20-letnima moškima. Pri tem je 20-letnik z ostrim predmetom poškodoval 44-letnika. Slednji je zaradi poškodb na kraju umrl, so sporočili policisti.

S storilcem sta bila skupaj že včeraj

Spletni portal Dnevnik.si, ki se sklicuje na neuradne vire, piše, da je prav mlajši moški poklical policijo. Policisti so ga nato vklenjenega odpeljali s kraja nesreče in pričeli sodnomedicinsko preiskavo stanovanja. 

Omenjena spletna stran še poroča, da naj bi se Tič šele pred dvema tednoma preselil v stanovanje na Trubarjevi. Z 20-letnikom naj bi se družil že sinoči, zjutraj pa je med njima prišlo do hudega spora, začela naj bi se pretepati. Pri tem je mlajši potegnil oster predmet.

Umor na Trubarjevi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Policisti in kriminalisti bodo z ogledom kraja dogodka nadaljevali jutri, zbirajo pa tudi obvestila o samih okoliščinah dogodka.

Vtisnil se je v spomin starim in mladim

Gašper Tič je bil eden najbolj prepoznavnih slovenskih igralcev mlajše generacije. Kot piše na spletni strani Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), se je rodil 7. maja 1973 v Kopru. Na AGRFT se je vpisal leta 1991. Študij je zaključil z vlogama Puntile v uprizoritvi Gospod Puntila in njegov hlapec Matti Bertolta Brechta (režija Jernej Lorenci) in Petra Pajota v Ljudožercih Gregorja Strniše (režija Aleš Novak) ter zanju leta 1996 prejel univerzitetno Prešernovo nagrado.

Režiser in igralec Gašper Tič | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tudi v nadaljevanju igralske kariere je velikokrat opozoril na svoj talent, član ansambla MGL pa je bil z izjemo enega leta vse od 1997. Bil je prejemnik številnih nagrad. Ukvarjal se je tudi s pisanjem, gledališko režijo in pedagogiko, mlajšim generacijam pa bo ostal v spominu po televizijskih serijah Firbcologi in Iz popotne torbe. Sodelovanje z RTV se je lani nepričakovano končalo, za kar pa so imeli na RTV svojo razlago.

Med drugim je Tič režiral predstavo Moški so z Marsa, Ženske so z Venere. Nastopil je v dveh celovečernih filmih: kot Prešeren v Odi Prešernu ter kot Petelin v Kruha in iger. 

Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke. Do ločitve je bil poročen z igralko Natašo Ralijan.

Tič je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije.

V ponedeljek zvečer bi moral Gašper Tič nastopiti v črni komediji Pes, pizda in peder.

dezurni@zurnal24.si