Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Našli roparja z mačeto

Kriminalisti PU Nova Gorica so izsledili roparje, ki so oropali bencinski servis na Godoviču.

Neznani zamaskirani moški so 5. novembra okoli 18.30 oropali bencinski servis na Godoviču. Neznanec, oborožen z mačeto, je pri tem uslužbenca bencinskega servisa telesno poškodoval, druga dva sostorilca pa sta v tem času stražila v neposredni bližini bencinskega servisa, kjer so imeli  parkiran osebni avtomobil, s katerim so po ropu pobegnili in se odpeljali proti Ljubljani.

Policija je na podlagi zbranih obvestil in ogleda kraja dejanja ugotovila, da so osumljenci rop  predhodno skrbno načrtovali. Ob pomoči ljubljanskih in koprskih kriminalistov so ugotovili, da so dejanja osumljeni 18-letnik iz okolice Celja ter 22-letnik in 31-letnik iz Logatca. Zoper trojico bodo podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Preiskava je pokazala, da so omenjeni utemeljeno osumljeni tudi oboroženega ropa enega od bencinskih servisov na območju Cerknice, osumljeni 18-letnik pa še drugih ropov bencinskih servisov na območju Ribnice in Kočevja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.