Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Našli roparje

Plinska pištola PU Kranj
Radovljiški policisti so bili uspešni: prijeli so tri roparje. Sledi so jih vodile še do drugih roparjev. Skupno so razrešili 14 vlomov.

Policisti sumijo, da so trije moški v začetku oktobra v Radovljici oropali gostinski lokal, eden izmed njih pa naj bi septembra oropal tudi dostavljavca pic. Sumijo 19-letnega Ljubljančana, 21-letnega Radovljičana in 28-letnega Leščana.

Grozila s pištolo

Ko so ropali gostilno, je 28-letnik ostal v vozilu, druga dva pa sta zamaskirana odšla v lokal. Z grožnjo, podkrepljeno s plinsko pištolo, sta od natakarice zahtevala denar. Dobila sta 270 evrov, nato pa so vsi trije zbežali. Med hišno preiskavo so policisti našli plinsko pištolo in ostale predmete, ki so bili uporabljeni pri ropu. Sodnica je za dva odredila pripor, "šoferja" pa je izpustila na prostost.

Enaindvajsetletnik pa je septembra naročil, naj mu pico dostavijo v park v Radovljici. Ko je na dogovorjeni kraj prišel raznašalec pic, ga je fizično napadel in mu vzel denarnico, v kateri je bilo 160 evrov.

Odkrili še druge

"Na podlagi vseh zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so policisti policijskih postaj Radovljica in Bled ugotovili, da sta bila priprta dejavna tudi na področju vlomov v gostinske lokale na območju Bleda, Pokljuke, Lesc, Radovljice, Srednje Dobrave, Moravč in Kamnika, kjer sta kradla predvsem menjalni denar, ki ga lastniki puščajo v lokalih," so sporočili s policije. Pri tem sta se združevala z drugimi osumljenci, ki so jih prav tako odkrili in ovadili. Skupno je bilo tako preiskanih 14 vlomov v gostinske in poslovne prostore, kjer so storilci odtujili preko 2.400 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.