Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Našli storilce treh ropov

Rop pošte na Jesenicah PU Kranj
Zaključili več kriminalističnih preiskav, v katerih so iskali in našli storilce ropa banke v Radovljici, ropa pošte na Jesenicah in poskusa ropa v Radovljici.

Gorenjski policisti in kriminalisti so s kazenskimi ovadbami zaključili več kriminalističnih preiskav, v katerih so iskali in našli storilce treh ropov: banke v Radovljici novembra lani, ropa pošte na Jesenicah januarja letos in poskusa ropa v Radovljici.

29-letna Radovljičana sta 18. novembra nekaj minut pred zaprtjem banke okoli 18. ure zamaskirana vstopila v objekt in z grožnjo z orožjem od uslužbenke zahtevala denar, ga nekaj tudi dobila, po dejanju pa sta peš zbežala s kraja. Policisti so v hitri intervenciji sicer pridobili zgolj osnovne podatke o storilcih, ki pa so bili podlaga za nadaljnje delo.

Našli so ga s pomočjo fotorobota

Za rop pošte na Jesenicah sta osumljena 29-letni Radovljičan, ki je osumljen tudi ropa banke, in enako stari Jeseničan. Zvečer sta zamaskirana vstopila v pošto, eden od njiju pa je enako kot v ropu banke z grožnjo s pištolo od uslužbenke zahteval denar. Denar je dobil, po dejanju pa sta oba pobegnila. V ropu so policisti z razgovori pridobili podroben opis enega od domnevnih storilcev in izdelali fotorobota, ki jih je pripeljal do osumljenega Radovljičana in Jeseničana.

Poskus ropa pa sta 3. januarja letos na Cesti Staneta Žagarja v Radovljici izvršila tudi 16- in 21-letna domačina, ko sta si s silo najprej protipravno prilastila žensko torbico oškodovanke in jo pri tem lažje telesno poškodovala, potem pa sta ji torbico vrnila, ker v njej nista našla denarja. Rop so na podlagi zbranih obvestil preiskali radovljiški policisti.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:26 05.februar 2015.

    Kaj, a oddelek za narkotike ne pozna svojih klientov , da mora oddelek za splošni kriminal izdelovati robote za sosednjo pisarno !!!!!!