Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Navijači in policisti – vsak s svojo zgodbo

Policija, Tepanje Skupina navijačev
V Tepanjah policisti ustavili in kaznovali navijače kluba iz Lendave, ki so bili namenjeni na tekmo v Slovenske Konjice. Navijači izpostavljajo, da so jim kršene človekove pravice.

Na našo redakcijo so se obrnili navijači tretjeligaškega kluba Nafta iz Lendave, ki da so jim bile na poti na sobotno tekmo v Slovenskih Konjicah na postajališču Tepanje kršene človekove pravice. V Tepanjah so se ustavili, da bi si kupili hrano in pijačo. Izpostavljajo, da so policisti do njih pristopili brez razloga, da so imeli agresiven pristop, da so enega navijača vklenili in ga zadrževali (po njihovem mnenju brez razloga) 40 minut, da so jih več tudi kaznovali.

Navijači izpostavljajo, da so se v Tepanjah vedli povsem mirno in da so se policisti nadnje spravili povsem neutemeljeno.

Policija ima drugačno plat

Predstavnica za odnose z javnostmi celjske policijske uprave Milena Trbulin osvetljuje drugo plat zgodbe. V prvi vrsti izpostavi, da jih policisti "zagotovo ne bi zaustavili in zadržali v postopku brez razloga". Na navijaško skupino na poti je konjiške policiste opozorila že mariborska patrulja.

"Ko so policisti prispeli na počivališče, je ena oseba risala grafit, dve pa sta vpili in urinirali na javnem kraju," pojasnjuje Trbulinova. Ker so javni red kršili med potovanjem na športno prireditev in kljub ukazom policistov niso prenehali, so jim policisti ustno odredili prekinitev potovanja, torej prepoved nadaljevanja vožnje na tekmo.

"Tako so policisti preprečili morebitne nadaljnje incidente," sklene Trbulinova.

Komentarjev 21
  • Peter Balažek 08:28 04.april 2014.

    Niso se. V VB je hujše. Spremljaj sceno. Lp

  • Peter Balažek 08:28 04.april 2014.

    In če oseba NI risala? Kako naj to dokaže?

  • Maxximus 22:58 03.april 2014.

    Peter Balažek...ko trosiš neumnosti...preber si kak zakon, ti bo lažje ;) Spray za "risanje" grafitov se ne zasegaaaa! Aja...Kdor piše ali riše po zidovih, ograjah ali drugih javno dostopnih krajih, razen na krajih, kjer je to dovoljeno, se kaznuje z ...prikaži več globo (13.člen ZJRM-1)ssterss(1) Policist ali policistka (v nadaljnjem besedilu: policist) brez predhodne odločbe pristojnega organa zaseže predmete, povezane s prekrški iz 6., 9., 11. in 17. člena tega zakona.(2) Za prekrške iz prejšnjega odstavka se lahko izreče stranska sankcija odvzem predmetov.To je pa 24 člen ZJRM-1 (policijski zaseg predmetov)Me pa čudi, da kot navijač tega ne veš :) Pa bi moraaaaaaaaal