Slovenija > Črna kronika
11660 ogledov

Ne samo s tožilstva, Kavaški klan obveščali tudi s policije

Tanja Tolimir D. M.
Tožilec Luka Moljk je danes razširil obtožnico zoper zdaj že nekdanjo vpisničarko na specializiranem državnem tožilstvu Tanjo Tolimir.

Tožilstvo očita Tanji Tolimir, da je prijateljici Amandi Miladinović ali njenemu možu Draganu Miladinoviću od marca do maja 2021 poslala fotografije tajnih dokumentov o nameravanih hišnih preiskavah pri domnevnih članih Kavaškega klana. Vsega skupaj je obtožena štirih kaznivih dejanj izdaje tajnih podatkov, vse očitke pa ves čas zavrača.

Tako ni nenavadno, da pri hišnih preiskavah 14. in 15. maja 2021 številnih pomembnih osumljencev ni bilo doma, ker so že zbežali v tujino, kriminalisti pa niso našli niti droge.

Imela je prenizko plačo

Dvaintridesetletna Tolimirjeva naj bi dokumente z oznako interno posredovala iz koristoljubja, povrh vsega naj bi dala jasno vedeti, da je nezadovoljna s svojo plačo na specializiranem državnem tožilstvu (SDT). Ob 800 evrih mesečno, ob katerih, da niti kredita ne more dobiti, naj bi bila prepričana, da si uslužbenci, ki delajo s tajnimi podatki, zaslužijo dodatke. Po njenem bi morala zaslužiti vsaj 1500 evrov.

Na današnjem nadaljevanju sojenja na izpostavi ljubljanskega okrožnega sodišča na Gospodarskem razstavišču pa smo prvič videli dokument SDT z oznako interno, ki opisuje delovanje Kavaškega klana, v njem so omenjeni Klemen Kadivec, Filip Vrzić, Luka Arapović in Marko Skerbec – zadnji trije so našim organom nedosegljivi. Tudi tega naj bi Tolimirjeva posredovala naprej.

Toda na listini je datum 9. februar 2021, obtoženka naj bi jo vknjižila naslednji dan, domnevni člani hudodelske združbe, med njimi Klemnov brat Blaž Kadivec, pa so si jo po telefonih pošiljali teden dni kasneje. A takrat, 16. februarja, je bil dokument že na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU), kar po mnenju zagovornika Tolimirjeve, odvetnika Roka Križanca, potrjuje izjavi dveh skesancev v zadevi Kavaški klan, Alena Bajca in Darka Nevzatovića, da so imeli "krta" na NPU.

Izdala naj bi še eno hišno preiskavo

Višji državni tožilec Luka Moljk je še razširil obtožnico: Tolimirjevi po novem očita, da je Amando Miladinović obvestila tudi o hišni preiskavi, ki so jo izvedli pri A. Đ., osumljenemu kaznivih dejanj v zvezi z drogo. 

Na naslednji obravnavi bo svoje mnenje predstavil izvedenec za telekomunikacije Mitja Štular, ki je pregledal telefon Tolimirjeve, nato naj bi sodnik Martin Jančar sojenje v kratkem zaključil.

Komentarjev 7
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:33 06.maj 2023.

    Borili smo se za drugo Švico, dobili Balkan kot ga tudi v Jugoslaviji ni bilo ! Povsod otroci migrantov iz Balkana, na vseh stolih, na vseh straneh, sami sosedje in bivši....in vi mislite da bomo dočakali pravico in red v ...prikaži več državi ? Našo državo je desnica prodala kriminalcem, levica pa bila tiho.

  • kapibara 19:20 05.maj 2023.

    Pa pravjo norčavo za posameznika: Preveč filmov gledaš.. A dejstvo je, da je to res, kar kaže fiml, kako loklani mafijozo porine svoja krimosa v police študij, da mu izdaja..m kontra mu stoji pa koleda izu mladosti- pošten policaj. Jack ...prikaži več niklson..pa še dva znana..

  • kapibara 14:28 05.maj 2023.

    ŽAL je Slovenska Milicija prepredena/ prepojena sa južnaćkom navlaku... katera poskrbi za svoje