Slovenija > Črna kronika
5695 ogledov

Nekdanjo partnerko zabodel 24-krat

Nož arhiv Fotografija je simbolična.
Sestala sta se zaradi skrbništva nad skupnim otrokom. Z 8-cenitmetrskim nožem jo je nato z več kot 20-timi vbodi umoril.

Umor na avtobusni postaji ob trgovskem središču v Celju. Sodnica celjskega okrožnega sodišča je storilcu Zvonetu Laubiču prisodila 26 let zaporne kazni.

Kot je povedala v obrazložitvi sodbe, je Laubič, ki je v priporu od 1. aprila lani, 33-letno nekdanjo partnerko ubil na grozovit in zahrbten način. Pred smrtjo je utrpela hudo telesno in psihično trpljenje, saj jo je z osemcentimetrskim nožem zabodel kar 24-krat.

Krvav nož (slika je simbolična) Grozljivo Slovenija Sredi Celja je svojo partnerko 24-krat zabodel z nožem

Sodnica je tudi dejala, da Laubič v trenutku umora ni bil neprišteven ali duševno moten, njegov stik z realnostjo pa ni bil okrnjen. "Svojo partnerko ste umorili zavestno, z direktnim naklepom," je še dejala sodnica in dodala, da je za omenjeno kaznivo dejanje zagrožena kazen od 15 do 30 let zapora.

Okrožna državna tožilka je za Laubiča sicer zahtevala 28 let zapora, medtem ko je Laubičev zagovornik v zaključni besedi predlagal prekvalifikacijo tožbe iz umora v uboj v afektu, česar pa sodišče ni sprejelo. Sodba še ni pravnomočna.

Do tragičnega dogodka je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič je potem stopil do svojega avtomobila, iz njega vzel preklopni nož in nekdanjo partnerko umoril.

Truplo Bal se je Svet Uprizoril lastno smrt, da bi ženo ujel pri laži

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • kapibara 09:16 05.december 2017.

    Žal je v SLO zakonu tako, da po 2/3 odslužene kazni in s pomočjo "lepega obnašanja" lahko začneš uživati na prostosti :-(

  • Avatar olor
    olor 08:45 05.december 2017.

    Tem našim zaporom se sploh ne more reči da so zapori. Kajti marsikateri upokojenec nima tako redne prehrane in udobja, kot ga nudijo te ustanove. Škoda da so ukinili Goli otok in tja bi poslal takšne kot je zgoraj omenjeni.

  • mph 20:53 04.december 2017.

    Samo smrtna kazen, in to zelo počasna, bi bila poštena za take. Na srečo je ta vsaj dobil blizu maksimalne, ki jo bebavi zakoni predvidevajo za takšna grozodejstva.