Slovenija > Črna kronika
9921 ogledov

Nenavadna nesreča na vrhu Triglava

Triglav Severna stena arhiv Žurnal24 Severna Triglavska stena.
Na vrhu Triglava so morali intervenirati gorski reševalci in vojaški helikopter.

Planinka je včeraj osvojila vrh Triglava in se ob uspešno opravljenem podvigu želela na vrhu fotografirati. "Jo razumemo. Bi pa želeli, da so planinci pri tem početju zelo, zelo previdni, sploh če gre za vrhove, kjer je iz vseh strani možen padec več sto metrov naravnost v globino," so opozorili policisti PU Kranj. 

Planinka se je pri fotografiranju blizu miniaturne replike Aljaževega stolpa spotaknila in padla. Pri tem si je zlomila roko. Z vojaškim helikopterjem so jo prepeljali v zdravstveno ustanovo. 

"Dejstvo je, da je fotografiranje in objavljanje fotografij pri podvigih zelo priljubljeno, vendar opozarjamo, da imajo lahko na zahtevnih in nevarnih terenih hude posledice. Na terenu, kot je Triglav in še kje, so lahko na primer nevarna skupinska fotografiranja na razmeroma majhnemprostoru. Pride lahko do nenamernega spotikanja ali prerirvanja, premikanja posameznikov ali skupine zato, da bi bil nekdo v kadru in posledično do padcev. Nevarno je tudi gledanje v telefon in brezglavo premikanje, selfiji itd," opozarjajo policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Pepe007 11:51 21.september 2018.

    Spotakneš se lahko s fotoaparatom ali brez.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:33 21.september 2018.

    In potem babo,ki ma samo zlomljeno roko v temi gredo iskat s helikopterjem,namesto,da bi jo imobiliziral in jo peš poslal v dolino,da si zapomni,kako se je treba pazit pri tem početju!!

  • mirror 11:28 21.september 2018.

    Tudi tako se lahko zgodi...