Slovenija > Črna kronika
14745 ogledov

Nesreča jadrnice na Bohinjskem jezeru, oživljanje ni bilo uspešno

Reševanje, Bohinjsko jezero
1/4
Podvodna reševalna služba Bled
V Stari Fužini v Bohinjskem jezeru se je danes potopila jadrnica, pri čemer se je utopila ena oseba, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 13. uro, pri čemer se je ena oseba začela utapljati. Še pred prihodom intervencijskih služb jo je do obale prepeljala posadka druge jadrnice.

"Danes okrog 13 ure se je na bohinjskem jezeru prevrnila in potopila manjša jadrnica. Po do sedaj zbranih podatkih je bilo na območju jezera precej vetrovno, jezero pa valovito. Na jadrnici je bil moški, 50-letni slovenski državljan, ki je ob prevrnitvi padel v vodo. in se pričel utapljati. Do kopnega sta mu pomagala dva jadralca in upravljalka sup-a, ki je nudila pomoč pri transportiranju osebe. Na obali so moškega oživljali vendar neuspešno. Oseba pri jadranju ni uporabljala rešilnega jopiča. Tuja krivda je izključena," so po nesreči sporočili policisti kranjske policijske uprave. 

Posredovali so gasilci PGD Bohinjska Bistrica, enota civilne zaščite za reševanje na vodi Bohinj, PGD Bled, Podvodna reševalna služba Bled in Gorska reševalna služba Bohinj. Do prihoda nujne medicinske pomoči in dežurne ekipe reševalcev z Brnika so osebo oživljali, a žal neuspešno, so zapisali na centru za obveščanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PRS Bled (@prsbled)

Potopljeno plovilo so dvignili na površje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 20:21 02.september 2023.

    Športne jadrnice so nepotopljive . Se pravi , jadrnica ni bila pravilno pripravljena - notranji baloni ali striropor . Kdor pa jadra brez rešilnega pasu na sebi na športnih jadrnicah ali pa tudi na večjih je pa bedak prve vrste !

  • jakec1575 21:03 27.avgust 2023.

    Vprašajte američane, če v nacionalnem parku dovolijo več 100 supov in nekaj 10 jadrnic. Bohinjsko jezero je vse drugo, samo nacionalno varovano bogastvo ni. Zafural ga boste, kar ga še niste. Bodo izvlekli jadrnico ven? Pomen nacionalnega parka je varovanje ...prikaži več narave, ne pa turizem, usrani supi, navite gostinske cene lokalov pri katerih ne veš kam vse teče kanalizacija. crknjene ribe v jezeru itd.