Slovenija > Črna kronika
30040 ogledov

Nesreča na avtocesti: Tovornjak zmaličil osebno vozilo

Nesreča na primorki PGD Dolnji Logatec
Posredovati so morali v dveh nesrečah, ki sta se zgodili ena za drugo.

Včeraj zvečer se je na primorski avtocesti zgodila nesreča, v kateri so morali posredovati gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica. 

Zaradi počene pnevmatike se je ob 19. 13 na bok in na mimo vozeče osebno vozilo prevrnilo tovorno vozilo, poleg tega pa je s polpriklopnika padel tudi tovor. 

"Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine in nudili pomoč cestnem podjetju ter policiji," so zapisali pri PGD Dolnji Logatec. "Zaradi napol prevrnjenega tovornega vozila iz katerega je iztekala pogonsko gorivo, so gasilci dalj časa vršili gasilsko stražo."

Poškodovanih v nesreči k sreči ni bilo.

Poleg tega sta ob 21.54 na primorski avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Unec, občina Logatec, trčili osebni vozili, eno vozilo pa je ob trčenju zagorelo. 

"Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, pogasili goreče osebno vozilo, posuli iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulator," so še zapisali pri PGD Doljnji Logatec. "Vozilo, ki je gorelo je uničeno."

Poškodovanih tudi v tej nesreči ni bilo.

Komentarjev 3
  • AnGus 08:14 12.avgust 2020.

    Kaj pa pomeni 'zmalinčil'? Spremenil v malino?

  • Majazmaja 12:00 11.avgust 2020.

    Glede na to, kako kamionarji na primorki vozijo (kamion kar naenkrat začne 'vleči' na levi pas čez črto, nato sledi sunkovit popravek v desno (in ko prehitevaš, vidiš, da ima telefon / sendvič / čik), prehitevanje brez smernika, vozijo eden ...prikaži več za drugim brez varnostne razdalje, tako da če želiš z avtoceste, je to skoraj mission impossible itd.). O kvaliteti pnevmatik pa ne bi izgubljala besed, cela primorka je polna olupljenih pnevmatik.

  • kvasetotidogajamona 08:50 11.avgust 2020.

    to ker imajo gume 16sezon in noboden ne kontrolira če jih menjavajo