Slovenija > Črna kronika
135 ogledov

Nesreča na Ljubelju: Štirje motoristi poškodovani, eden mrtev

Nesreča motorista Pixsell
Na cesti Tržič - Ljubelj se je ponesrečilo več motoristov, eden je umrl.

Gorenjski prometni policisti na cesti Tržic - Ljubelj v predoru pred Zalim rovtom obravnavajo hudo prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženih več motoristo‎v.

Eden je zaradi hudih poškodb umrl na kraju, več motoristov pa je poškodovanih. Pri prevozu ponesrečencev poleg reševalnih vozil pomaga tudi vojaški helikopter.

Slovenec v skupino nemških motoristov

Umrl je slovenski motorist, ki je v predoru na nasprotnem smernem vozišču trčil v skupino nemških motoristov, ki se je peljala proti Ljubelju. Slovenski motorist je vozil z Ljubelja proti Tržiču. V nesreči so bili poškodovani štirje nemški motoristi.

Vzrok za nesrečo prometni policisti še ugotavljajo, cesta bo do zaključka ogleda, predvidoma še dve uri, zaprta, so sporočili ob 18.30. 

Obvoz je možen po vzporednih cestah skozi Tržič, so sporočili s kranjske policijske uprave. 

Letos že vsaj 20 mrtvih motoristov

Po podatkih policije je do 13. avgusta na naših cestah življenje izgubilo 18 voznikov enoslednih motornih vozil, od tega 17 voznikov motornih koles in 1 voznik mopeda. V enakem obdobju preteklega leta je umrlo 11 voznikov motornih koles in 2 potnika na motornem kolesu.

Ravno na dan objave se je sicer smrtno ponesrečil 50-letni motorist v Kopru, tako da ni znano, ali je upoštevan v žalostni statistiki, pred slabim tednom pa se je motorist ubil v prometni nesreči na Igu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zala
    Zala 17:47 13.september 2015.

    In zakaj minusi, če je temu res tako ?!

  • pilotko 07:05 13.september 2015.

    Odkar je bil zgrajen Karavanški predor je cesta iz Tržiča proti Ljubelju ob sončnih dneh dirkalna steza, ko že iz tunelov mimo Raven in v Podljubelju mimo gostišča Školjka pokladajo z 200 km na uro in več. Žalostno je posebno ...prikaži večo to, da taki objestneži velikokrat ubijejo povsem nedolžne udeležence v prometu, saj ko motor zareže v avto posebno bočno ga dobesedno prereže - hitrost ubija !