Slovenija > Črna kronika
2030 ogledov

Nesreča na portoroškem letališču

Policija Anže Petkovšek
Nesreča letala Pipistrel Panthera 152.

Na portoroškem letališču je včeraj malo pred poldnevom prišlo do letalske nesreče, v kateri pa ni bil nihče poškodovan. Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Koper, se letalu, v katerem sta bila poleg pilota še dva potnika, niso odprla kolesa, tako da je pristalo na trupu.

Letalo je okoli 20 minut prej vzletelo z letališča v Sečovljah ter naredilo panoramski polet do Kopra in Umaga. Ob povratku je pilot na podlagi vseh potrebnih dovoljenj kontrole letenja pristal, a ker se kolesa na letalu niso spustila, je pristal na trupu letala in se ustavil na letališki stezi. Pri tem se je poškodoval propeler in spodnji del trupa letala.

Kot poročajo Primorske novice, je šlo za letalo Pipistrel Panthera 152, katerega lastnik je bil pilot, vsi trije udeleženci v nesreči pa naj bi bili tuji državljani.

Zaenkrat še ni znano, ali je bil vzrok nesreče letala s slovensko registrsko oznako človeški faktor ali tehnična okvara, vzrok nesreče pa ugotavlja preiskovalec letalskih nesreč. Po poročanju letalskega portala Sierra5.net vremenskih vplivov na dogodek glede na uradne podatke ni bilo.

Po nesreči je posredovala tudi gasilsko-reševalna služba z gasilskim vozilom in šestčlansko posadko, po neuradnih informacijah Primorskih novic pa naj bi bila škoda ocenjena na okoli 40.000 evrov.

panthera pipistrel | Avtor: Pipistrel Pipistrel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 17:09 11.september 2019.

    Kdor visoko leta, nizko pade. Pretirano hitenje z nepreverjeno tehnologijo zaradi svetovne evforije, ki jo je sprožil Musk. Niti avtomobili, kaj šele letala, nimajo absolutno nobene perspektive z trenutno prevladujočimi kemičnimi Li-ion baterijami.