Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Nesreča pri ŠK: kriva prevelika hitrost

Cesta je bila zaradi nesreče več ur zaprta. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Znane so nove podrobnosti sredine prometne nesreče pri Škofji Loki. V njej je umrl 17-letni sopotnik 18-letnega voznika, ki je nesrečo povzročil zaradi neprilagojene hitrosti.

Kot so sporočili iz PU Kranj, je 18-letni voznik iz Žirov vozil osebni avtomobil iz smeri Škofje Loke proti Žirem. Ko je pripeljal do dela, kjer cesta poteka v dolgem nepreglednem desnem ovinku, je vozilo zaradi neprilagojene hitrosti začelo zanašati po vozišču.

V ovinku je tako vozilo zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer je z levim bočnim delom trčilo v osebni avtomobil, ki ga je v tem trenutku iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni voznik, doma iz Ljubljane.

V nesreči je bil 18-letni voznik povzročitelj huje poškodovan, njegova 18-letni sopotnik in 17-letna sopotnica iz Žirov sta bila lažje poškodovana, 17-letni sopotnik iz Žirov, ki je sedel na zadnjem levem sedežu, pa je bil tako hudo poškodovan, da je zaradi poškodb umrl.

48-letni voznik in njegov 43-letni sopotnik v drugem vozilu, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, nista bila poškodovana.

Zaradi prometne nesreče je bila regionalna cesta za ves promet zaprta od 15.10 do 18.50. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.