Slovenija > Črna kronika
163 ogledov

Nesreča usodna za motorista

nov policijski avto Anže Petkovšek
Hudih nesreč s smrtnim izidom kar ni konca ...

V nedeljo zvečer se je okoli 21.10 na avtocesti številka 1 (A1), izven naselja Slivnica zgodila tragična nesreča. "Na smernem vozišču iz Ljubljane proti Mariboru je prišlo do nesreče v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in tovornega avtomobila," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

38-letni voznik motornega kolesa je vozil po avtocesti iz smeri Slovenske Bistrice v smeri Maribora, kjer je spremenjen prometni režim in promet poteka po enem prometnem pasu, hitrost vožnje pa je omejena na 60 kilometrov na uro.

Trčil v table in zdrsel na levo vozišče

"Ko je pripeljal v blagi desni pregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil opisanim razmeram, tako da bi obvladoval vozilo oziroma bi ga lahko ustavil pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakoval," je pojasnil Bojan Kitel iz PU Maribor. "To je imelo za posledico, da je z levo stopalko motornega kolesa zadel v več tabel pokončne zapore, ki so postavljene ob levem robu prometnega pasu. Po trčenju je motorno kolo odbilo v levo in je padlo na desni bok, po katerem je drselo in se ustavilo na zaprtem levem prometnem pasu."

Voznik tovornega vozila ni mogel ustaviti

Voznik je padel z motornega kolesa na vozišče, nato pa s telesom trčil v varovalno zaščitno ograjo, od koder ga je odbilo na cestišče, kjer je obležal ob desnem robu. V isti smeri je po prometnem pasu pripeljal 49-letni voznik tovornega vozila, državljan Italije, in kljub zaviranju s sprednjim desnim kolesom trčil v motorista.

Voznik motornega kolesa je zaradi poškodb ob 22.20 uri umrl na kraju prometne nesreče. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Suzana Ulčnik 13:44 19.april 2016.

    Počivaj v miru.......še ene izguba znanca....

  • Presvetli 12:07 18.april 2016.

    To je odsek kateri je zelo nevaren,saj tukaj se zadnji trenutek brez ,da bi pogledali odločijo,da zavijejo proti Mariboru in tukaj vsak mesec poka!! Od podiranja ograj,do prevračanja v jarek,do izsiljevanja prednosti itd. Pa ne zaradi motoristov temveč zaradi kombijev ...prikaži več in osebnih vozil!!!!! Ne piše zakaj je motorist umrl,ali ga je poltovornjak izsilil ali mu je naenkrat zapeljal na njegov vozni pas ali je bilo kaj drugega.Motorist v takšnem položaju največkrat gre v padec saj misli,da bo izvlekel manjše poškodbe kakor ,če pride do dotika z avtomobilom! Če je tukaj v tem delu ga izsilil avto in če ga je zadel je imel zelo male možnosti,da preživi saj je kakor bob steza! Pa še tovornjak ga je povozil kar pa seveda ni povedano v tem članku!!! Ta človek je imel izredno smolo,saj bi verjetno bil živ,če nebi bilo za njim tovornjaka!! Pa eni se že enkrat skulirajte in nehajte obtoževat vse vprek,če sploh neveste kaj je bilo!! Človek je umrl in dostojno se do takšnih ljudi že enkrat obnašajte!

  • Tajčika 09:38 18.april 2016.

    "Nova žrtev slovenskih cest?" In kako točno je cesta kriva, da je on umrl? Dejte nehat pisat neumnosti. Kriv si je izključno in samo on sam in nihče drug. Najverjetneje sploh ni vozil, ampak kar "letel" po zraku z motorjem.