Slovenija > Črna kronika
5928 ogledov

Nevarno: Čez priljubljeno pohodniško pot napel mrežo in bodečo žico

žica ograja gozd
1/2
PP Ruše
Moški je sredi gozda preko priljubljene gozdne pešpoti napeljal mrežo, na vrhu katere je napeljal še bodečo žico.

Policisti Policijske postaje Ruše so bili 5. julija dopoldne obveščeni, da je na Martnici na območju Ruškega Pohorja nekdo čez pešpot zavezal gradbeno PVC mrežno, na vrhu katere je napeljal še bodečo žico. Neznanec je mrežo in žico napeljal za ovinkom in za gostejšim rastjem med dvema drevesoma. 

S tem je ogrozil morebitne pohodnike ali tekače, pa tudi kolesarje, ki uporabljajo to pešpot za kolesarski spust, ki bi se lahko ob trčenju v oviro huje poškodovali. K sreči v tem primeru poškodovanih ni bilo. 

Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da je storitve omenjenega dejanja osumljen 50-letni Rušan, ki so ga policisti že kazensko ovadili. Policisti preverjajo,v ali je osumljenec vpleten tudi v druga podobna, na Pohorju že obravnavana, kazniva dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • ode 07:44 08.avgust 2020.

    "S tem je ogrozil morebitne pohodnike ali tekače, pa tudi kolesarje" B.P. je v članku namerno izpustil MOTORISTE, čeprav dobro ve, kot ve tudi policija, da je žica napeljana izključno zaradi motoristov, nikakor pa ne zaradi pohodnikov in kolesarjev.

  • ode 07:09 08.avgust 2020.

    Noben pameten lastnik ne bo na svoji parceli, preko katere vodi pešpot, nastavil žice, saj je potem prvi osumljenec, saj pot poteka preko veliko parcel različnih lastnikov. Tudi noben pameten kmet na območjih, kjer se krade po njivah, ne bo ...prikaži več nastavil strupa v krompir ali paradajs na svoji njivi.

  • ode 06:54 08.avgust 2020.

    Policija sama od sebe teh objestnih divjakov sploh ne preganja, ker tudi sami svojim pankrtom kupujejo motokros motorje, razen, ko kdo prijavi. Brez prijave ni odziva policije. Pa še takrat vprašajo, ali je storjena škoda in kolikšna je, ali vozijo ...prikaži več po vaši parceli, ali jih poznate itd. Če nič od naštetega ni, jih prav boli k. za vašo prijavo.