Slovenija > Črna kronika
4732 ogledov

Neverjetno, kaj vse so naši policisti odkrili ob pomoči Morske deklice

Tovornjak Policija
Naši policisti so se po koncu nekajurnega poostrenega nadzora nad tovornjaki lahko le držali za glavo.

Na območju podravske in pomurske avtoceste so policisti v četrtek med 7. in 14. uro izvajali poostren prometni nadzor, še posebej pa so bili pozorni na tovornjakarje in avtobusarje. 

Uporabili so metodologijo "Morska deklica", pri kateri si policisti vzamejo čas in skupaj z inšpektorjem za ceste ter pripadniki finančne uprave opravijo celovit kontroli pregled tovornih vozil in avtobusov.

"V času nadzora smo opravili celovito kontrolo 37 tovornih vozil in 7 avtobusov, kršitve predpisov pa smo ugotovili kar pri 20 voznikih tovornih vozil," je sporočil predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Kar 16 kršitev se je nanašalo na preobremenitev tovornih vozil, pet kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu, tri kršitve so bile v povezavi s predpisanimi počitki, še dve pa zaradi kršitev ob prevozu nevarnega blaga.

Tovornjak | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Izmed kontroliranih so policisti iz prometa izločili kar 18 tovornih vozil, le dva kršitelja sta lahko nadaljevala pot.

Dobra vest je očitno, da so vsi kontrolirani vozniki avtobusov spoštovali predpise. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • romzy 11:53 29.julij 2018.

    Pa zakaj naši policaji ne zaposlijo upokojenega šoferja kamiona in bodo lahko pregledal 30 kamionov na uro/on bi točno povedo kaj je treba gledat,pogledat in kako ugotovit nepravilnosti !

  • Antonio 00:32 29.julij 2018.

    Jodlarji postavijo v Feistritz/Drau zaporo...u eni uri pokasirajo več....ko Slovenceljni….ki se ne znajo iti biznis.... na Karavankah, slovenski strani....je vaga...ki sameva....vsi so pretežki....namig.....

  • Antonio 00:28 29.julij 2018.

    16 kamionov na 7 ur.... vmes jim malica pripada...so šli na pavzo...hahaahahaha