Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Neznanki pod pretvezo okradli starko

Kartica Nik Rovan
Starejša ženska v svoje stanovanje spustila dve ženski, ki sta ji natvezili, da sta s pokojninskega zavarovanja in jo okradli.

Drzna tatvina se je zgodila včeraj dopoldan na Jakčevi ulici v Ljubljani. Na vrata 86-letne ženske sta potrkali dve neznani ženski, stari med 45 in 55 let. Dejali sta, da sta iz pokojninskega zavarovanja in žensko prosili, če jima lahko zamenja bankovec za 100 evrov za dva po 50 evrov.

"Oškodovanka je neznani ženski spustila v stanovanje in jima bankovec dejansko zamenjala. Nato pa jo je ena od njiju pričela spraševati o pokojninskem zavarovanju in osebnih podatkih, druga pa jo je prosila, če lahko uporabi sanitarije. Medtem ko je ena zamotila oškodovanko, je druga to izkoristila in ji odtujila denarnico z denarjem in bančno kartico s priloženo PIN-kodo," drzno tatvino opisujejo na Policijski upravi Ljubljana. Kasneje je bil z ukradeno bančno kartico tudi opravljen dvig v višini 500 evrov.

Ne spuščajte neznancev v stanovanje!

Policija ob tem dogodku ponovno opozarja, naj občani neznanih ljudi, ki jih prosijo za uporabo sanitarij, izvajajo ankete, ponujajo kakšne izdelke po zelo ugodi ceni ali tržijo zavarovanja, ne spuščajo v domove.

"Z njimi naj komunikacijo čim prej prekinejo. Če ne upoštevajo volje lastnika, da morajo zapustiti prostore, naj jih opozorijo, da bodo obvestili policijo," svetujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.