Slovenija > Črna kronika
1739 ogledov

Nič kriv za nesrečo bo dvakrat nastradal

vaja Letalska nesreča na Letališču Edvarda Rusjana Maribor 2023 reševalci reševalno vozilo
1/2
UKC Maribor
V petek okoli 20.30 se je v križišču Kajuhove ulice in Letališke ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča.

Udeležena sta bila voznica osebnega vozila, ki je povzročila nesrečo, in voznik na trikolesu. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo, so sporočili policisti. 

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri motoristu pokazal 0.45 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še dodali policisti. 

Čeprav ni bil kriv za nesrečo, bo voznik trikolesa poleg hudih poškodb dobil še položnico za vožnjo pod vplivom alkohola. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 13:21 07.april 2024.

    Sodna praksa ne gre v to smer , kot jo navajate vi . Če je motorist peljal po omejitvi 60 dvopasovnica na 50 enopasovnica in imel zeleno luč ni kriv za nesrečo , če sodni izvedenec ugotovi , da sploh ...prikaži več ni bilo potrebnega reakcijskega časa za zaviranje . Ne uide mu pa pijanstvo !

  • Naklonsky 09:52 07.april 2024.

    Tako pač je. Tudi volivci, ki niso volili mr. Taubija nahebejo… Kako gre že tisti yugo pregovor “posle jebanja nema kajanja” ☹️