Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Nočni spopad s policisti v Žabjaku

Romi v Žabjeku Bogdan Miklič
Sinoči so se domačini v naselju Žabjak spravili na policiste, ki so želeli umiriti nočni hrup. Končalo se je s poškodbami policistov in pridržanimi razgrajači.

Na Policijski upravi Novo mesto so nam potrdili, da je bilo sinoči v romskem naselju Žabjak zelo pestro.

"27. 11. nekaj po 23. uri so bili policisti na Operativnokomunikacijskem centru (OKC) Policijske uprave Novo mesto obveščeni o kršitvi javnega reda in miru oziroma predvajanju glasne glasbe v naselju v okolici Novega mesta. Na kraj kršitve sta bila napotena policista Policijske postaje Novo mesto in policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto."

"Kršitelja, ki je predvajal glasno glasbo, so policisti opozorili, in prenehal je s kršitvijo. Kasneje pa je drug kršitelj v vozilu ponovno začel predvajati glasno glasbo; v bližini se je zbralo večje število prebivalcev naselja. Ukazali so mu, naj preneha s kršenjem javnega reda in miru, takrat pa je več oseb napadlo policiste, uporabili so solzivec ter vanje metali steklenice in polena. Lažje so poškodovali tri policiste, poškodovano je tudi službeno vozilo policije."

"Ob prejetem obvestilu o napadu je novomeški OKC na kraj dogajanja takoj napotil večje število policistov, ki so vzpostavili javni red in mir in takoj začeli aktivnosti za izsleditev osumljencev napada na policiste. V naselju in bližini naselja so izsledili in prijeli sedem osumljencev, starih od 20 do 35 let, in 50-letno osumljenko. Odvzeli so jim prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Novomeški kriminalisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj 'napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti' in 'preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi'."

Po pisanju spletnega Dela naj bi v spopadu napadalci enemu od policistov zlomili nos. V pridržanju naj bi ostali le še dve osebi.

Komentarjev 8
  • privat 09:35 05.december 2013.

    morajo in tudi bojo...policija je dolžna zaščititi tudi večinski narod pred grožnjami in ropi manjšinskega. Vsekakor pa je res da nekatere rome se neda z zaporom izšolati ali kako drugače. Obstaja pa roka pravice ,ki se ji pravi ČAS...Ta pa ...prikaži več naredi red po pravični selekciji!

  • privat 19:06 02.december 2013.

    vsekakor ..to bo največji problem v državi!! Romski problem..

  • Žurnalček 08:50 29.november 2013.

    Če so nomadi , pa so oni to mogoče pozabili , jim je to treba dopovedati in omogočiti z porušitvijo vseh njihovih objektov !