Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Noseča brez telefona v globoki grapi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Kolesarka, ki je včeraj zvečer skrivnostno izginila in so jo dopoldan tolminski reševalci našli živo, je padla med spuščanjem po trasi cevovoda hidroelektrarne. Ponesrečenka je noseča.

Kolesarka se je med vožnjo iz Tolminskih Raven proti dolini spustila po trasi, ki je ostala na področju gradbišča cevovoda za hidroelektrarno Zadlaščica, je za Žurnal24 pojasnil načelnik tolminske GRS Žarko Trušnovec.

Na enem od skokov je padla, drsela več metrov v grapo potoka in se pri tem poškodovala. Kolesarka je nato pot nadaljevala preko struge potoka Zadlaščica v breg, kjer pa jo je ujela noč, zato je tam prenočila. Dopoldan je nato opazila helikopter, s katerim so jo reševalci iskali, in začela klicati na pomoč.

Njene klice je zaslišala ena od ekip, ki jo je iskala na tleh. Reševalci so jo z vrvno tehniko spravili v helikopter, ta pa jo je odpeljal v ljubljanski klinični center. Kolesarka je tožila zaradi bolečin v rebrih in ramenu.

Kolesarka sicer pri sebi ni imela mobilnega telefona, tudi sicer je signal na tem področju precej slab, je povedal Trušnovec.

Po poročanju Pop TV je 29-letnica v četrtem mesecu nosečnosti.

Nočno iskanje
Kolesarka se je v nedeljo popoldne, ko je kolesarila s kolegi, oddaljila od skupine in od takrat se ni več javila. O izginotju so kolegi obvestili reševalce sinoči nekaj minut po pol deseti uri.

Gasilci GRS Tolmin so takoj sprožili iskalno akcijo in kolesarko iskali vse do 1.45, ko so akcijo ustavili. Iskanje je nato 28 reševalcev nadaljevalo ob peti uri zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.